Politika

İsmail Saymaz: Eski AKP'li vekilin oğlu, alkol, taciz ve nüfuz ticareti suçlarından tutuklandı

"N.T, bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Alperen Ceylan’ın kendisine küfrettiğini, yüksek sesle bağırıp saldırdığını ve eşyaları kırıp döktüğünü söyledi"

16 Ağustos 2024 09:30

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde 14 Ağustos’ta emniyete gelen bir ihbar üzerine harekete geçildiğini ve ilerleyen süreçte, 25-26 ve 27. dönemlerde AKP’den Ankara Milletvekili olan Nevzat Ceylan'ın oğlu Alperen Ceylan’ın tutuklandığını yazdı.

Ankara'da alkollü bir şekilde mesai arkadaşına saldırdığı için gözaltına alınan Alperen Ceylan, polisin yaptığı sorgulamada zaten ceza almış ve aranmakta olduğu ortaya çıktı.

Ceylan, daha önce de benzer suçlar işlemiş fakat siyasi bağlantıları sayesinde bu durumların üstesinden gelmişti. Saymaz yazısında, "Alperen Ceylan, Türk Parlementerler Birliği’nin milletvekili ailelerine verdiği kartı gösterip GBT’den kurtulmak istedi" şeklinde bir anekdot paylaşarak, Ceylan'ın kimlik sorgulamasında direndiğini ve ancak ikna edildikten sonra kimlik bilgilerini verdiğini belirtti.

Olay günü Alperen Ceylan'ın mesai arkadaşına fiziksel ve sözlü saldırıda bulunduğunu belirten Saymaz, "‘Seni öldüreceğim’ dediği" gibi tehditkar mesajlar gönderdiğini ve bu davranışlarıyla ilgili olarak N.T. tarafından şikayet edildiğini yazdı. İfadesinde N.T., "‘Bu mesajlarda, beni öldüreceğini ve yaşatmayacağını söyledi" ifadesini kullandığını aktardı.

Ceylan'ın tutuklanmasının ardından babası Nevzat Ceylan ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Saymaz, eski milletvekilinin “Bu çocuk suçlu fakat suçlu olmasının sebebi psikolojik. Alkol aldığı zaman başka dünyaya geçiyor. Şiddet uygulayacak noktalara geliyor. Bana da uyguladı.” şeklindeki sözlerine yer verdi. Ayrıca Nevzat Ceylan, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve tedaviye direnç gösterdiğini belirtti.

Saymaz, Alperen Ceylan'ın daha önce de benzer suçlar işlediği ve bu suçların kayıt altına alındığını, ancak politik etkilerle ceza sürecinin etkilenmiş olabileceğini ima etti.

"Geçen 14 Ağustos’ta Ankara Emniyeti’nin ihbar hattına, 19 Mayıs Stadyumu yerleşkesindeki inşaat alanı içerisinde alkollü bir kişinin mesai arkadaşına saldırdığı ihbarı düştü.

Ekipler hemen Altındağ İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ulaştı.

N.T. adlı kadın memur ihbarı doğruladı.

Aynı kurumda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Alperen Ceylan’ın kendisine küfrettiğini, yüksek sesle bağırıp saldırdığını ve eşyaları kırıp döktüğünü söyledi.

Polis olayı Ceylan’dan da dinlemek istedi.

Sonrasını tutanaktan aktarıyorum..."

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.