Gündem

İsmail Saymaz: Gülşah Gizem Angı, deneme amaçlı verilmiş bir cihazda denek olarak kullanıldığı için mi yaşamını yitirdi?

Saymaz, Angı Ailesi'nin kızları adına kurmayı planladıkları Gülşah Gizem Angı Vakfı ile kız çocuklarının eğitimine katkı sunmayı hedeflediğini belirtti

Antalya'da bir otelde yönetici olarak çalışan Gülşah Gizem Angı, girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirmişti

17 Eylül 2024 09:20

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, Gülşah Gizem Angı'nın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve trajediyle sonuçlanan ameliyatını yazdı. Saymaz, Angı'nın hayatını kaybettiği ameliyatta kullanılan ve henüz test aşamasında olan bir cihazın detaylarını paylaşırken, ameliyatı yapan Prof. Dr. Mete Çağlar'ın, "Bu operasyon geleneksel yöntemle yarım saat sürer ve acılı geçer" dediğini ve daha kısa sürede operasyonu tamamlayacak teknolojik bir cihaz önerdiği aktardı. Ancak bu cihaz, "tedarikçi firma tarafından demo (tanıtım amaçlı) hastaneye sunulmuştu."
 
Saymaz, Angı'nın ameliyatı sırasında cihazın 27 litre fazla su pompaladığını ve bu durumun, "akciğerinde meydana gelen sıvı birikmesinden kaynaklı ödem sonucu hayatını kaybettiğini" ifade etti. Angı Ailesi, kızlarının ölümünün ardından adli süreç başlattı ve Prof. Çağlar'ın "tıp ilke ve kurallarına aykırı davrandığı" vurguladı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Celbiş ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Yılmaz'dan alınan uzman görüşünde, Çağlar'ın "yüksek basınçlı ve aşırı miktarda irrigasyon sıvısı yüklemekle... tıp ilke ve kurallarına uygun olmadığı" belirtildi.
 
Saymaz, Angı Ailesi'nin adalet mücadelesine ve onların, "Biz adalet istiyoruz" diyerek kurmayı planladıkları Gülşah Gizem Angı Vakfı üzerinden kız çocuklarının eğitimine katkı sunma hedeflerine de yer verdi.
 
"Gülşah, ameliyatta ‘demo’ kurbanı mı oldu?" başlıklı yazıyı okumak için tıklayın.