Gündem

İsmail Saymaz: Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki bağlantıları

Suikastten aylar önce Sinan Ateş, eşi ve avukatı hakkında bilgi toplayan, suikastten sonra tetikçiyi Ankara’dan İstanbul’a kaçıran eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki bağlantıları dikkat çekiyor.

07 Haziran 2024 06:12

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu belirtilen tutuklu sanık eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Emniyet’teki bağlantılarına dikkati çeken bir yazı kaleme aldı.

Saymaz’ın derlediği yazısında, Demirbaş’ın Emniyet içerisinde ilişkide olduğu isimler özetle şöyle:

“Eski Ankara Cinayet Şubesi Komiseri Mustafa Ensar Aykal. Aykal, Ateş’in adresini ve avukatı Ali Yücel’in plakasını Demirbaş’a temin etti. Aykal ile Demirbaş, suikastten bir gün önce üç, suikastten sonra iki kez görüştü. Aykal, Sinan Ateş Davası’nda yargılanan tek polis.

“Ankara Trafik Tescil Şubesi’nden Komiser Talha Atalay, Demirbaş’la suikastten bir gün önce altı, bir gün sonra dört kez görüştü. Atalay, 31 Aralık 2022’de Emniyet’in suikaste ilişkin bilgi notunu Demirbaş’a göndererek, “Olaydan sonra geldi dün reis bu” diye yazdı.

“Eski Ankara Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Akyüz, Demirbaş’la en sık teması olanlardan. Akyüz, 21 Aralık’ta Demirbaş’ı aradı. 28 Aralık’ta Demirbaş, Akyüz’ü iki kere aradı. 29 Aralık’ta Demirbaş, Akyüz ile iki kere konuştu. 30 Aralık’ta, suikastten 20 dakika sonra, saat 14.22’de, Akyüz aradı. 48 saniye konuştular. Akyüz, halen Altındağ Emniyet Müdür Yardımcısı.

“Demirbaş, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan’dan sık sık plaka talep ediyor. Arslan “Olmaz” demiyor, ilgileniyor ve takip ediyor. Demirbaş, 18 - 19 Nisan 2022’de Arslan’ı iftara davet ediyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.