Gündem

İsmet Berkan: Polisin örtülü veya açık izni olmadan mafyaların Türkiye’de uzun süre barınabilmesi söz konusu olamaz

08 Kasım 2022 08:14

Karar yazarı İsmet Berkan, kırmızı bültenle aranan Sırp çete liderinin İstanbul, Sarıyer'de yakalanmasına işaret ederek, "Kural olarak, yerli mafya için de aynı şeyi söyleyebiliriz ama yabancı mafyalar için 10 kere söyleyebiliriz: Polisin örtülü veya açık izni olmadan bu çeşit insanların Türkiye’de uzun süre barınabilmesi söz konusu olamaz" yorumunu yaptı. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i örnek gösteren Berkan, "Makedonya’da barınamadı; Kosova’da barınamadı, Arnavutluk’ta duramadı, Fas’a girişine izin verilmedi, en sonunda Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtı. Oradan yaptığı siyasi muhalefet, büyük ihtimalle Türkiye’nin bu ülkeyle ilişkileri düzeltmesi sürecinde rol oynadı. Şimdi BAE yönetimi Peker’in neredeyse nefes almasını bile izne bağlamış durumda, Instagram’da 'like' bile yapamıyor ne kendisi ne eşi ne çocukları" dedi. 

Berkan, Sırp çete liderinin Türkiye'yi tercih etme nedenine ilişkin olarak da şu yorumu yaptı:

"Türkiye’ye dışarıdan nasıl kazanıldığı belli olmayan parayı getirmek ve burada sisteme sokmaktan daha kolayı yok. İran’ın, Özbekistan’ın, Kazakistan’ın, Azerbaycan’ın karanlık suç örgütleri yıllardır bunu yapıyor zaten; şimdi onlara Karadağlılar da eklendi, Arnavut mafyasının da İstanbul’da cirit attığına dair dedikodular var. Yakında Rus mafyası da gelecektir buraya, hala gelmedilerse eğer.