Dünya

İspanya'nın bekarlığa veda partileriyle ünlü tatil kasabasında seks oyuncakları yasaklandı

31 Mayıs 2024 12:16

T24 Dış Haberler

İspanya'nın popüler tatil ve bekarlığa veda partisi lokasyonlarından biri haline gelen Costa Brava'daki bir kasaba, penis kıyafetlerini ve seks oyuncaklarını yasakladı. Söz konusu objelerin "bekarlığa veda partisi" kapsamında kullanılmasına da bin 500 euroya varan cezalar uygulanacağı belirtildi.

Yasağın uygulanmaya başladığı kasaba olan Platja d'Aro, uçuşları, otelleri ve striptizcilerin sağlanmasını içeren paket anlaşmalar sayesinde bekarlığa veda eğlencelerinin adresi olarak görülüyordu. 

Yerel halk, partiye gidenlerin sıklıkla penis kıyafetleri ve insanların cinsel organını yansıtan kıyafet ve aksesuarlarla kasabada dolaşmasından rahatsız oldu.

Yeni bir yönetmelik, insanların giysisiz veya yalnızca iç çamaşırıyla, insan cinsel organlarını temsil eden giysi veya aksesuarlarla, oyuncak bebekler veya cinsel içerikli diğer oyuncaklarla halka açık alanlara çıkmasını yasakladı. 

Belediye Başkanı Maurici Jimenez şunları söyledi: "Bu tutumlar toplumun bir arada yaşamasını etkiliyor ve bunlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Yakın zamanda bir damat çıplak şekilde elektrik direğine koli bandıyla bağlandı, diğerleri ise ilahiler söyleyip yüksek sesle müzik çalarak onun etrafında döndü. Bu olay sabaha kadar sürdü ve çevredekileri rahatsız etti." 

Yönetmelik, ayrıca plaja uzak bölgelerdeki kişilerin gömleksiz veya mayoyla dolaşmasını da yasaklıyor.