Dünya

İspanya'nın popüler plajında turizm karşıtı protesto: Sahillerimizi işgal ettiniz

Göstericiler, "Turistler evlerine dönsün" ve "Majorka lanet olası bir tema parkı değil" yazılarını taşıyan pankartlar taşıdı

13 Ağustos 2024 14:08

T24 Dış Haberler

Bu yaz İspanya'nın dört bir yanında düzenlenen turizm karşıtı eylemler devam ediyor. 

TIKLAYIN | İspanya'da turizme karşı protestolar büyüyor | Unesco'dan protestoların tüm Avrupa'ya yayılabileceği uyarısı: Konut krizi bardağı taşıran son damla

TIKLAYIN | Avrupa bu yaz neden turizm karşıtı protestoların merkezi haline geldi?

Öfkeli protestocular, İspanya'nın en ünlü parti plajlarından birini basarak adaya gelen "düşük kaliteli" ziyaretçilere öfke kustu.

Eylemciler, ziyaretçi akınına uğrayan kentlerdeki hayat pahalılığı ve konut yetersizliği gibi diğer sorunlardan ziyaretçi sayılarını sorumlu tutuyor.

Göstericiler, "Sahillerimizi işgal edin", "turistler evlerine dönsün" ve "Majorka lanet olası bir tema parkı değil" yazılarını taşıyan pankartlar taşıdı.

Protestoculardan biri, "40 yıl önce, gençken buraya yüzmeye gelirdim, sonra insanlar içmeye gelmeye başladı ve burası kötüleşti." dedi.

Bir diğeri de şunları ekledi: "Bir an için, birkaç saatliğine, bu kumlukların sadece turistlerin değil tüm Majorkalıların malı olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz."

2024'ün yarısına kadar, 4,4 milyon Alman ve 6,3 milyondan fazla İngiliz'in İspanya'yı ziyaret ettiği tahmin edildi. İngiliz ziyaretçilerin sayısı yüzde 11 artarken, Almanların sayısı yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi.

Ülkenin Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne göre, İngilizler İspanya'daki tüm turist harcamalarının yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor. 

Polisler protestolarda gözetim sağlamak üzere iki polis minibüsü görevlendirdi ancak yerel basın olayın sorunsuz geçtiğini bildirdi.

Protestocular, önümüzdeki haftalarda Magaluf dahil olmak üzere daha fazla yürüyüş yapılacağı uyarısında bulundular.