EURO 2024

İspanya Teknik Direktörü De la Fuente, EURO 2024 şampiyonluğunu değerlendirdi: Tarih yazabilirler

"Elimizde rekabet etmekten, kazanmaya çalışmaktan yorulmayan bir futbolcu grubu var herkes onlarla gurur duymalı"

15 Temmuz 2024 08:30

İngiltere'yi EURO 2024 finalinde 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan İspanya'da teknik direktör De la Fuente, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. De la Fuente, Turnuva öncesinde kendilerini favori görmediğini aktararak, "EURO 2024 öncesinde şampiyonluk için rekabet edeceğimizi söylemiştim. Bence zor bir şeyi gerçekleştirdik. Bundan sonra da büyümeye ve gelişmeye devam edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Tarih yazabilirler

"Elimizde rekabet etmekten, kazanmaya çalışmaktan yorulmayan bir futbolcu grubu var" sözlerinin altını çizen De la Fuente, "Herkes onlarla gurur duymalı. İlk günden son güne kadar müthiş mücadele ettiler. Onlar, bu işi çok daha kolay hale getiriyor" şeklinde konuştu.

Milli takım oyuncularının genç olduklarına dikkat çeken De la Fuente, "Ülkem İspanya için mutluyum. Oluşturduğumuz heyecandan dolayı memnunum. Umarım vatandaşlarımız bu takıma gururla bakar. Çünkü onlar tarih yazabilirler. Önlerinde çok uzun bir yolculukları var" dedi.

Kimse bize bedava bir şey vermedi

Luis de la Fuente, oyuncularının kendisine güvendiğini aktararak, "Oyuncularımın bana inandıklarından emindim. Neredeyse hiç hata yapmadık. Her küçük adım büyümek ve bir sonrakini daha güçlü bir şekilde ileriye doğru atmak içindi. Elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu anın tadını çıkarmamız gerek. Kimse bize bedava bir şey vermedi. Bunun böyle olması daha iyi çünkü çok emek verildiğinde daha değerli olur" şeklinde konuştu.