Dünya

İsrail, Gazze'de dört rehinenin daha öldüğünü doğruladı

Dört rehine de 7 Ekim'de Gazze Şeridi yakınlarındaki kibbutzlardan kaçırılmıştı

Chaim Peri and Nadav Popplewell

04 Haziran 2024 09:19

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan dört rehinenin daha öldüğünü tespit ettiklerini açıkladı. 

Dört kişinin İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği bir operasyon sırasında birlikte öldürüldüğünü belirten ordu, cesetlerin hala militanlar tarafından tutulduğunu da ekledi. 

Öldürülenlerin isimleri 51 yaşındaki İngiliz-İsrailli Nadav Popplewell, 79 yaşındaki Chaim Peri, 80 yaşındaki Yoram Metzger ve 85 yaşındaki Amiram Cooper olarak açıklandı.

Britanya Dışişleri Bakanı David Cameron, X'te yaptığı bir paylaşımda Nadav Popplewell'in ölümünü duymaktan "büyük üzüntü" duyduğunu söyledi ve "Düşüncelerim, onlar için bu korkunç zamanda sevdikleriyle birlikte" diye ekledi. 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Dördünün de Han Yunus bölgesinde Hamas'a karşı yürüttüğümüz operasyon sırasında birlikte öldürüldüklerini değerlendiriyoruz" dedi. 

Yoram Metzger and Amiram Cooper

Dört rehine de 7 Ekim'de Gazze Şeridi yakınlarındaki kibbutzlardan kaçırılmıştı.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu aracılığıyla bir açıklama yapan yakınları, ölüm haberlerinin "her lideri derin bir vicdan muhasebesine yöneltmesi" gerektiğini söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Chaim, Yoram, Amiram ve Nadav canlı olarak kaçırıldılar, bazıları önceki anlaşmada geri dönen diğer rehinelerle birlikteydi ve ülkelerine ve ailelerine canlı olarak dönmeleri gerekirdi"

Hamas, 7 Ekim'de 251 kişiyi rehin aldı. Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında 105 kişi serbest bırakıldı. Yaklaşık 120 rehineden hâlâ haber alınamıyor. İsrailli yetkililer, birçoğunun öldüğünün tahmin edildiğini söyledi.