Dünya Basınında Bugün

İsrail, Mısır sınırında "taktiksel" kontrol sağladı; Starmer, partinin sol kanadıyla karşı karşıya; Olympiakos, Konferans Ligi'ni kazandı | Dünya Basınında Bugün

30 Mayıs 2024 09:28

T24 Dış Haberler

İsrail'in Gazze ile Mısır'ı ayıran sınır üzerinde "taktiksel kontrol" sağladığını açıkladı. The Washington Post, "Gazze'de kontrolün İsrail için bir hedef olduğunu defalarca dile getiren Başbakan Netanyahu için önemli bir başarıdır" diye yorumladı. Donald Trump ve Elon Musk, Cumhuriyetçilerin muhtemel adayının Beyaz Saray'a yeniden seçilmesi halinde Tesla liderinin olası bir danışmanlık rolünü görüştü. Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Jeremy Corbyn'i destekleyen milletvekilleri ve adayların "tamamen tasfiye edilmesi" nedeniyle partisinin solundan gelen tepkilerle karşı karşıya. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, üst düzey bir İsrailli yetkilinin Gazze'deki çatışmaların yıl sonuna kadar süreceği tahmininde bulunmasının ardından İsrail'in bir an önce savaş sonrası için bir plana ihtiyacı olduğunu söyledi. Olympiakos, Çarşamba günü Atina'da oynanan Avrupa Konferansı Ligi finalinde Fiorentina'yı mağlup ederek Avrupa kupası kazanan ilk Yunan kulübü oldu.

30 Mayıs 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Washington Post | İsrail Gazze-Mısır tampon bölgesini kontrol etmeye başladı.

İsrail'in Gazze ile Mısır'ı ayıran sınır üzerinde "taktiksel kontrol" sağladığını açıkladı.

The Washington Post, "Gazze'de kontrolün İsrail için bir hedef olduğunu defalarca dile getiren Başbakan Netanyahu için önemli bir başarıdır" diye yorumladı.

Gazetecilere bilgi vermek üzere isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir IDF yetkilisi, İsrail'in Philadelphi koridoru olarak bilinen sınır boyunca kontrolün İsrail'in koridordaki yeraltı tünelleri aracılığıyla Hamas'ın ikmalini "kesebileceği" anlamına geldiğini söyledi.


The Wall Street Journal | Trump ve Musk büyüyen bir ittifak geliştiriyor

Donald Trump ve Elon Musk, Cumhuriyetçilerin muhtemel adayının Beyaz Saray'a yeniden seçilmesi halinde Tesla liderinin olası bir danışmanlık rolünü görüştü.

Görüşmelere aşina olan kişiler, rolün tam olarak belirlenmediğini ve gerçekleşmeyebileceğini, ancak görüşmede Musk'ın resmî etki sağlamanın yollarını tartıştığını söyledi.


The Times | Sol, Starmer'ı "tasfiye" ile suçluyor

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Jeremy Corbyn'i destekleyen milletvekilleri ve adayların "tamamen tasfiye edilmesi" nedeniyle partisinin solundan gelen tepkilerle karşı karşıya.

Eski İşçi Partisi lideri Corbyn döneminde gölge İçişleri Bakanı olan Diane Abbott, Times'ın İşçi Partisi'nin kendi bayrağı altında aday olmasını engelleyeceğini ortaya çıkarmasının ardından "mümkün olan her şekilde" seçimlere katılma sözü verdi.


Al Arabiya | Blinken İsrail'in Gazze için 'mümkün olduğunca çabuk' bir savaş sonrası planına ihtiyacı olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, üst düzey bir İsrailli yetkilinin Gazze'deki çatışmaların yıl sonuna kadar süreceği tahmininde bulunmasının ardından İsrail'in bir an önce savaş sonrası için bir plana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Moldova ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Blinken, "Ertesi gün için bir planın olmaması halinde, ertesi gün diye bir şey olmayacak. İşte gitmemiz gereken yer ve mümkün olduğunca çabuk elde etmemiz gereken (şey) burası" dedi. 


eKathimerini | Olympiakos, Konferans Ligi finalinde zafere ulaştı

Olympiakos, Çarşamba günü Atina'da oynanan Avrupa Konferansı Ligi finalinde Fiorentina'yı mağlup ederek Avrupa kupası kazanan ilk Yunan kulübü oldu.

Kırmızılar, İtalyan ekibini uzatmalarda 1-0 mağlup etti ve ek 30 dakikanın bitimine beş dakika kala attığı golle Yunanistan'da kutlamaları başlattı.