Dünya

İsrail ordusu bölgenin boşaltılmasını emretti; Filistinliler, Gazze'nin ikinci büyük kenti Han Yunus'tan göç etmeye başladı

Gazze'nin ikinci büyük şehri olan Han Yunus, İsrail saldırısı nedeniyle harap oldu ve büyük ölçüde çimento ve moloz yığınlarına dönüştü

09 Ağustos 2024 11:12

T24 Dış Haberler

İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinin doğusundaki Filistinlilere tahliye uyarısının ardından çok sayıda Gazzeli aile, kentin batı bölgelerine göç ediyor. 

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusundaki bazı bölgelerde yaşayan Filistinlilere yönelik tahliye emirlerini yeniledi. Ordu, bu bölgelerden "roket atan militanlara karşı güçlü bir şekilde harekete geçeceğini" söyledi. Bunun üzerine daha önce defalarca yerlerinden edilmiş Filistinli aileler, Han Yunus'tan göç etmeye başladı. 

 

Ordu tahliye emrini X'te yayımladı ve güney Gazze şehri sakinleri yazılı ve sesli mesajlar aldıklarını söyledi.

Bölge sakinleri düzinelerce ailenin evlerini terk etmeye başladığını ve İsrail tarafından insani yardım bölgesi olarak belirlenmiş, ancak yerleşim bölgesinin dört bir yanından yerinden edilmiş ailelerle zaten aşırı kalabalık olan ve gıda, su ve uygun barınak gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olan el-Mavasi'ye doğru batıya yöneldiğini söyledi.

Bölge daha önce de İsrail'in saldırılarına hedef olmuştu; Temmuz ayında İsrail'in Hamas'ın askeri şefi Muhammed Deif'i öldürmek amacıyla bölgeyi bombalaması sonucu en az 90 Filistinli ölmüş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

Gazze'nin ikinci büyük şehri olan Han Yunus da İsrail saldırısı nedeniyle harap oldu ve büyük ölçüde çimento ve moloz yığınlarına dönüştü.