Dünya

İsrail ordusu duyurdu; 7 Ekim'de müzik festivalinden kaçırılan 4 rehine, Gazze Şeridi'nde canlı olarak kurtarıldı

İlk tıbbi değerlendirmelere göre kurtarılan rehinelerin hepsinin durumu iyi

08 Haziran 2024 13:39

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu (IDF), Hamas'ın elindeki dört rehineyi canlı olarak kurtardığını açıkladı. Ordu, kurtarılan rehinelerin isimlerini de açıkladı. 

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bugün erken saatlerde yapılan operasyonla 4 İsrailli rehine, Hamas'ın elinden sağ olarak kurtarıldı. 

Kurtarılan rehinelerin isimleri Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov ve Shlomi Ziv olarak açıklandı. Dördü de 7 Ekim günü güneydeki Re'im topluluğu yakınlarındaki Supernova müzik festivalinden Hamas tarafından kaçırılmıştı. 

İsrail özel kuvvetleri, eş zamanlı olarak Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat'ta Hamas'a ait olduğu iddia edilen iki bölgeye operasyon başlattı. Bir yerde Argamani kurtarılırken, ikinci yerde Meir Jan, Kozlov ve Ziv kurtarıldı.

Ordu, rehinelerin sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldüğünü ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Operasyon sırasında bölgede Hamas'a ait olduğu iddia edilen mevzilere yönelik ve kara birliklerine destek amaçlı ağır hava saldırıları düzenlendi.

En az 50 kişi öldü

Filistinli yetkililer, İsrail'in bölgedeki saldırılarında en az 50 kişinin öldüğünü duyurdu. 

Nuseyrat Mülteci Kampı, İsrail'in ağır bombardımanına maruz kaldı ve doğu bölgelerinde de şiddetli kara çatışmaları yaşandı.

Bu arada Gazze'deki sağlık bakanlığı Cumartesi günü İsrail ordusunun Nuseyrat'a düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.