Dünya

İsrail ordusu, Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin barındığı okulu vurdu; 9 ölü, 15 yaralı

İsrail ordusu, okulun içine yerleştirilmiş bir Hamas üssünü vurduğunu iddia etti

20 Ağustos 2024 14:24

T24 Dış Haberler

İsrail, Gazze'nin batısında Er-Rimal Mahallesi'nde yerinden edilmiş Filistinli ailelerin barındığı Mustafa Hafız Okulu'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybetti. 

Reuters'ın haberine göre; İsrail ordusu, okulun içine yerleştirilmiş bir Hamas üssünü vurduğunu iddia etti. 

AFP haber ajansının bildirdiğine göre; Sivil Savunma Teşkilatı Sözcüsü Mahmud Bassal, “bir İsrail uçağının binlerce yerinden edilmiş insanın yaşadığı binasının ikinci katına bomba atmasının ardından” binadan 5 erkek ve 2 çocuğun cesedinin çıkarıldığını söyledi. Yetkili, saldırıda 15 kişinin de yaralandığını söyledi. 

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Hamas teröristleri komuta ve kontrol merkezini IDF birliklerine ve İsrail Devleti'ne karşı saldırılar planlamak ve gerçekleştirmek için kullandı.” ifadelerini kullandı. 

AFP, okulun içinde “faaliyet gösteren teröristlere yönelik hassas bir saldırı” gerçekleştirildiğini iddia etti. 

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesinde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na 10 Ağustos'ta saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilen Filistinlilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusunun 4 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin batısında zorla yerinden edilenlerin sığındığı Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda 30 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Ayrıca İsrail ordusu 3 Ağustos'ta Gazze kentinin kuzeyinde Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hamame Okuluna da saldırı düzenlemiş, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinli yaşamını yitirmişti.