Dünya

İsrail, Suriye'de bir fabrikayı vurdu: 12 İran yanlısı savaşçı öldürüldü

03 Haziran 2024 07:36

T24 Dış Haberler

İsrail, Suriye'nin Halep kentinde gece saatlerinde bir fabrikaya saldırı düzenleyerek 12 Şam ve İran yanlısı savaşçıyı öldürdü. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR), "İlk tespitlere göre 12 İran yanlısı Suriye ve diğer ülke vatandaşları savaşcı öldü" açıklamasında bulundu. 

SOHR, İsrail'in fabrikayı hedef alması sonucunda fabrikadaki güçlü patlayıcıların tetiklendiğini söyledi. 

Suriye Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak, "Gece yarısında sonra İsrailli düşmanlar Halep'in güneydoğusuna bir saldırı düzenledi, baz pozisyonları hedef aldı. Saldırı şehitlere ve materyal hasara sebep oldu" ifadelerini kullandı. 

SOHR'a göre yangının kontrol altına alınması ve ilk müdahaleler için bölgeye itfaiye ve ambulanslar gönderildi. Gözlemevi, İsrail'in hedef aldığı fabrikanın, Suriyeliler ve yabancı ülke vatandaşlarından oluşan İran yanlısı gruplar tarafından yönetildiğini bildirdi. 

İsrail, 2011'de Suriye'de iç savaşın çıkmasından bu yana yüzlerce kez kuzey komşusunu hedef aldı. Bu saldırılarda çoğunlukla Suriye ordusu ve Hizbullah gibi İran yanlısı gruplar hedef alındı. 

Suriye'ye yapılan saldırılarla ilgili nadiren ayrı ayrı açıklamalarda bulunan İsrail, birçok kez İran'ın Suriye'deki etkisinin artırmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. 

7 Ekim'de İsrail-Hamas savaşının başlamasından sonra Tel Aviv'in Suriye'ye saldırılarında da artış gözlemdi.