Dünya

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir: Hamas ile müzakereleri durdurmaya çalışıyorum

Ben-Gvir, "Devlet katillerle müzakere yapmaz, bilakis müzakereleri durdurur, elektrik yakıt vermez, teslim oluncaya kadar onları ezer" ifadelerine kullandı

04 Eylül 2024 12:19

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasına ilişkin Hamas ile yürütülen müzakereleri durdurmaya çalıştığını söyledi.

Ben-Gvir, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas ile müzakereleri durdurmak için çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bir tünelde cesetleri bulunan İsrailli 6 rehinenin Hamas tarafından öldürüldüğünü iddia eden Ben-Gvir, "Devlet katillerle müzakere yapmaz, bilakis müzakereleri durdurur, elektrik yakıt vermez, teslim oluncaya kadar onları ezer" ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli rehinenin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı. Hamas, 6 İsrailli rehinenin Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında öldüğünü belirtmişti.

Ben-Gvir ise X platformundan bir paylaşımda bulunarak "işgal altındaki Batı Şeria'da halka yeni cezalar getirilmesi ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin öldürülmesi" çağrısında bulunmuştu.

Aşırı sağcı pozisyonu ve insan hakları ihlalleriyle bilinen Ben-Gvir, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, ateşkes ve rehine takası gibi anlaşmalara muhalefetini her zaman dile getirmekten geri durmadığı gibi savaşı sonlandıracak bir anlaşma olması durumunda koalisyon hükûmetini düşürmekle tehdit ediyor.