Dünya

İsrail yine tahliye emri verdiği Han Yunus'a saldırdı: 8 ölü, 30'dan fazla yaralı

02 Temmuz 2024 10:31

T24 Dış Haberler

İsrail, salı günü Gazze'nin güneyine tekrar hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusunun tahliye emri vermesinin ardından Han Yunus'tan yüzlerce Filistinli ayrıldı. 

Görgü tanıkları şehrin çeşitli noktalarının vurulduğunu bildirdi. Filistin Kızılayı ve bir sağlık kaynağı, AFP'ye yaptıkları açıklamada 8 kişinin öldürüldüğünü ve 30'dan fazla insanın yaralandığını belirtti. 

İsrail'in saldırıları, Hamas'ın yanında savaşan İslami Cihad'ın düzenlediği bir roket saldırısından sonra gerçekleştirildi. 

İsrail ordusu, Han Yunus'tan İsrail'e doğru 20 roket ayıldığını ve bunların çoğunun düşürüldüğünü ifade etti. İsrail, İslami Cihad saldırısında can kaybı yaşanmadığını belirtti. 

İsrail'in saldırıları, İsrail ordusunun bir kez daha Han Yunus'a bir kara harekatı düzenleyebileceğine dair endişeleri artırdı. 

Pazartesi günü İsrail, Han Yunus'un doğu yarısı ve Gazze'nin güneydoğu köşesinin büyük bölümü için tahliye emri yayımlamıştı. 

Bazı mahallelerdeki Filitinliler, İsrailli numaralar tarafından arandıklarını ve kendilerine evlerini boşaltmaları söylendiğini belirtti.