Gündem

İstanbul'da büyük uyuşturucu operasyonu: Yüzlerce kilogram kokain ele geçirildi!

"Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek"

04 Haziran 2024 09:48

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından aktardığına göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "NARKOÇELİK-20" operasyonunda, Güney Amerika'dan Türkiye'ye yapılan büyük bir kokain sevkiyatı engellendi. Operasyonlar neticesinde, toplamda 373 kilogram kokain ele geçirilirken, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında, "Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek," ifadelerini kullanarak, uyuşturucuyla mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Operasyon, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonlar, Bursa'nın Gemlik limanındaki bir konteynerde gizlenmiş uyuşturucunun tespiti üzerine başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti ve "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," sözleriyle desteklerini ifade etti.