Gündem

İstanbul'da çağrı merkezi kurup, ticari taksi ve kuryelerle uyuşturucu dağıtmışlar

Şüphelilerin uyuşturucu için "yemek" kod adını kullandıkları ve evde saklama yöntemleri hakkında konuştukları telefon görüşmeleri iddianamede delil olarak sunuldu

Örgüt lideri olmakla suçlanan Av. İdris Baraj yurt dışına kaçtı

01 Ekim 2024 09:44

T24 Haber Merkezi

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kentteki uyuşturucu dağıtım ağlarını geniş çapta ortaya koyan bir dava, gündeme bomba gibi düştü. 102 kişinin sanık olarak yer aldığı dava dosyasında, örgütün uyuşturucu dağıtım ve para aklama olmak üzere iki ana koldan faaliyet gösterdiği, çağrı merkezi kurarak işlerini yürüttüğü bildirildi.

Hlk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Örgütün lideri olarak gösterilen Av. İdris Baraj'ın yurt dışına kaçtığı, yerel hücrelerin İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında örgütlendiği tespit edildi. Hücre liderleri, uyuşturucu dağıtımını yönetmek için özel bir çağrı merkezi kurarak, teslimat noktalarını belirlemiş. İstanbul genelinde, uyuşturucunun dağıtımı için en az 25 ticari taksi ve çok sayıda moto kurye kullanılmış. Uyuşturucu teslimatları sırasında kullandıkları taktikler arasında teslimat adreslerinin gizli tutulması ve anlık bildirimle en yakın kuryenin yönlendirilmesi yer almış.

Operasyon detaylarının yer aldığı ajandalar, Anadolu Yakası hücre lideri olan taksi şoförü Şaban Öztürk'ün evinde bulundu. Bu ajandada, uyuşturucu taşıyan taksilerin plakaları, ilgili şoförlere teslim edilen uyuşturucu miktarları ve finansal işlemlere dair bilgiler yer alıyor. Şaban Öztürk ve eşi Meşüre Koçak Öztürk'ün, uyuşturucu için "yemek" kod adını kullandıkları ve evde saklama yöntemleri hakkında konuştukları telefon görüşmeleri iddianamede delil olarak sunuldu.

Toplanan paraların aklanması sürecinde, elde edilen gelirler moto kuryeler tarafından İstanbul Fatih'teki Baraj İş Merkezi'ne taşındı. Burada, şebeke tarafından kontrol edilen bir döviz bürosuna teslim edilen paralar, yine şüpheli işlemlerle meşrulaştırıldı. Bu süreçte, paraların sayımı ve paketlenmesi için kullanılan para sayma makineleri de dikkat çekti.

Dava dosyasında, suç örgütüyle bağlantılı bir pizzacıda kuryelik yapan Doğukan Serttaş'ın ifadeleri de yer aldı. Serttaş, kendisine zorla "depoculuk" görevinin verildiğini, tehdit edilerek ailesinin güvenliğinin riske atıldığını belirtti.

Taksi şoförü Erdoğan Şahin ise, daha önce uyuşturucu madde dağıtımında kullanıldığını, ardından para toplama ve aktarım işlerine dahil edildiğini anlattı. Şahin, topladığı paraları Doğukan Serttaş'a teslim ettiğini ifade etti.


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?