Gündem

İstanbul’da işkenceyle öldürülen İlker Çakıroğlu cinayetinin detayları ortaya çıktı

29 Eylül 2024 07:16

T24 Haber Merkezi

30 Ocak 2024 günü sabah 08.00 sıralarında İstanbul Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesi önüne park edilmiş bir otomobilin içinde cesedi bulunan İlker Çakıroğlu’nun ölümüne ilişkin detaylar ortaya çıktı. Üç çocuk babası, 44 yaşındaki İlker Çakıroğlu’nun demir sopalarla dövülüp işkence yapıldığı belirlenmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, İlker Çakıroğlu, “Adımı kullandın, para kopardın” diyen akrabası Fuat Çakır ve adamları tarafından 5 saat boyunca darp edildi ve ardından da iç kanama sonucu hayatını kaybetti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberinde aktarılan İlker Çakıroğlu’nun eşi Özlem Çakıroğlu’nun iddianamedeki ifadesine göre, İlker Çakıroğlu’nun avukatı Bülent Aybir, Şişli’deki bir otelin yüzde 5 hissesine ortak oldu. Bir süre sonra Saral soyadını kullanan birileri ise Aybir’in payını kendilerine devretmesini istediler. Bundan korkan Aybir‘güçlü bir soyadına sahip olan’ müvekkili ve arkadaşı İlker Çakıroğlu’na ‘Payımın yarısını size devredeyim, benim ortağım olduğunuz bilinirse Sarallar bana bulaşmaz’ dedi. Bir protokol yapıldı ve hisse Çakıroğlu’na devredildi. Yine Özlem Çakıroğlu’nun ifadesine göre Bülent Aybir bu süreçte kendilerinin haberi olmadan Fuat Çakır’ın da ismini kullanarak ortaklarından ‘para koparmaya’ başladı. İddialara göre ortada 50 milyon liralık bir para vardı.

Bu durum Fuat Çakır ve kardeşleri tarafından öğrenilince Ayhan Çakır, akrabası İlker Çakıroğlu’nu arayarak ‘Ortağın bizim adımızı kullanarak birilerini tehdit edip para alıyormuş’ dedi. İddianamedeki ifadeler ve olay akışına göre Fuat Çakır bundan İlker Çakıroğlu’nu sorumlu tuttu. Telefonla ve yüz yüze yapılan görüşmelerde İlker Çakıroğlu kendisinin bir dahli olmadığını, ortağının yaptıklarından da haberinin olmadığını söyledi. Ancak Fuat Çakır ikna olmadı.  Olay günü de Ayhan Çakır arayarak ‘Fuat Abim seninle görüşecek’ diyerek görüşmeye çağırdı.

İlker Çakıroğlu, Fuat Çakır’ın Karaköy’deki meyhanesine gitti. Meyhanede çalışan tanıklardan birinin ifadesine göre Fuat Çakır ile görüşmek için odasına girer girdikten sonra Fuat Çakır onu darp etmeye başladı. Daha sonra adamlarının getirdiği sopalarla darp devam etti. Bu sırada İlker Çakıroğlu ‘Abi ben bir şey yapmadım’ diyerek darptan kurtulmaya çalışıyordu.

O anlarda alt katta olduğunu söyleyen tanık ifadesinde "Sopa sesine benzer ses geliyordu. Bu sopa sesi yaklaşık yarım saat sürdü. Daha sonra benimle çalışan Talha’ya müziğin sesini açmasını söylediler. Müziğin sesinin açılmasıyla yukarıdaki sesleri duymadım fakat sopa sesini duyuyordum. Bir ara cam kırılma sesi de geldi. Fuat Çakır asma kattan inince sesler kesildi” diyerek şahit olduklarını anlattı.

Kamera kayıtlarına göre İlker Çakıroğlu 00.56’da girdiği mekandan 05.35’teyürümekte zorlanarak yanında FuatÇakır’ın iki adamıyla çıkıp, arabasına götürüldü.

TIKLAYIN - Timur Soykan yazdı: İşkenceyle öldürülen İlker Çakıroğlu'nun dilekçesinde, şüphelilerin MHP bağlantıları dikkat çekiyor

 


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok