Gündem

İstanbul'da kedileri asitle öldüren sanık hakkında karar: 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi

02 Ekim 2024 13:30

T24 Haber Merkezi

İstanbul Eyüpsultan'da kedilerin üzerine asit atarak yaraladığı ve öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Murat Özdemir'e, "bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Eyüpsultan'da 2023 Temmuz ayında sokak kedilerini asit dökerek yaralayan Murat Özdemir'in yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ve Eyüpsultan Kaymakamlığı avukatı katıldı. Tutuksuz sanık Murat Özdemir ve avukatı ise duruşmaya katılmadı. Sanık ve sanık avukatının savunması alınamazken, müşteki avukatı ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

8 yıl 3 ay hapis cezası

Mahkeme, Murat Özdemir'i, "birden fazla hayvana karşı bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme heyeti ayrıca sanık Özdemir'in, "birden fazla hayvana karşı, bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımazsız veya zalimce muamelede bulunmak" suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Murat Özdemir'in, zincirleme şekilde "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. (DHA)

 

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye