Gündem

İstanbul'da metroda toka satan çocuğa şiddet | Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama: Soruşturma başlatıldı

29 Ağustos 2024 09:18

İstanbul’da Yenikapı-Hacıosman metrosunda bir şahıs, toka satan küçük çocuğa saldırdı. Bağırarak çocuğa tokat atan şahıs çevredekiler tarafından engellenmeye çalışılırken, dayak yiyen çocuğun ise ağladığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve şahsın yakalanması için çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

22 Ağustos 2024 Perşembe günü Yenikapı-Hacıosman seferini yapan metroda bir şahıs, saç tokası satan yabancı uyruklu bir çocuğa şiddet uyguladı. Şahsın çocuğa vurma anları bir başka yolcu tarafından görüntülendi. Akşam saatlerinde meydana geldiği öğrenilen olayda, çocuğa vuran şahsın bağırdığı da duyulurken; dayak yiyen çocuk ise korkudan ağladı. O sırada çevrede bulunan diğer yolcular ise araya girerek olayı önlemeye çalıştı.

Soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada yayılan görüntüler tepki çekerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İstanbul'da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Masumiyetin timsali bir çocuğa sebebi ne olursa olsun fiziksel şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Irkı, rengi, dini, dili ne olursa olsun yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, değerlerimizle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki çocuk gülerse dünya güler. Çocuk ağlarsa vicdanlar ağlar, dünya ağlar."