Kültür-Sanat

İstanbul’daki Picasso sergisine büyük ilgi

06 Ekim 2024 21:15

T24 Kültür Sanat

28 Eylül'de başlayan İstanbul Kültür Yolu bugün sona erdi. Festival kapsamında açılan bir süre daha ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul Kültür Yolu kapsamında açılan Picasso sergisi, bugün İstanbullu'nun uğrak alanlarından biriydi. İspanyol sanatçının  gravür, çizim, poster, litografi ve fotoğraflarından oluşan 170 parçalık sergiyi görmek için insanlar Taksim’e akın etti. Pablo Picasso – Resimden Seramiğe Bir Serüven sergisindeki eserleri görmek isteyen sanatseverler Atatürk Kültür Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

10 Haber'de yer alan habere göre, İstanbul Kültür Yolu kapsamındaki konser, atölye ve söyleşiler bugün sona erdi. Festival kapsamında açılan Picasso, Frida Kahlo, Andy Warhol, Leonardo Da Vinci ve Sebastiao Delgado sergileri ise kapılarını açık tutmaya devam edecek.

Kültür Yolu sergileri yıl sonuna kadar açık

Pop art sanatının önemli temsilcilerinden biri olan Andy Warhol’un Warhol’un Dünyası-Pop Art’in İkonu sergisi, Refik Anadol’un yeni projesi Yeryüzü Rüyaları: Anadolu sergisi, ölümünden neredeyse 68 yıl  sonra ile, ikonik bir figür olarak ışıldayan Frida Kahlo’nun yaşamına bir yolculuk niteliğinde olan Frida Kahlo’nun Günlükleri, Lale Müzesi’nde açılan Leonardo Da Vinci Rönesans Dehası ve Tophane-i Amire’de görülebilen Sebastiao Salgado’nun Genesis sergileri aralık ayının sonuna kadar İstanbul’da ziyarete açık kalacak.