Gündem

İstanbul düellosunda AKP ve MHP’den ilk tepkiler

10 Haziran 2019 20:12

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun 16 Haziran’da yapacakları canlı yayınla ilgili Uğur Dündar konusuna değindi. Turan, “Uğur Dündar gibi yaşını başını almış sözüm ona duayen gazetecinin keşke böyle bir sorumluluktan kaçmamış olması, keşke böyle bir sorumluluktan kaçmamış olsaydı” dedi.

Turan, bunu eline geçen  tarihi fırsatın heba edilmesi olarak düşündüğünü belirtti ve “Gerekçelerini izah etti ama bu gerekçelerin inandırıcı olmadığını, neden vazgeçtiğini de kamuoyuna açıklamak zorunda olduğunu düşünüyorum. Şahsi kanaatim, ‘sen bu işi yapma’ dediklerini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye’de 16 yıl sonra siyasi bir açıkoturumun yapılmasının önemli olduğunu ve 50 milyonu ekrana kilitleyeceğini söyledi.  Enginyurt’a göre, bu açık oturumunda sinirlerini kontrol eden, projelerini iyi anlatan ve kendisini iyi ifade eden taraf başarıyla çıkacak.  Enginyurt’un T24’e değerlendirmesi şöyle:

“Türkiye’de 16 yıl sonra Türkiye’de ilk defa siyasi oturumun olması sebebiyle hakikaten çok önemli. Türkiye ben eminim ki 50 milyon ekranlara kilitlenecek. Bu açıkoturumda sinirlerini kontrol eden, Projelerini iyi anlatan,  kendisini iyi ifade eden oradan başaralı çıkacaktır. Bunu da yapacak olan Binali Yıldırım’dır”.