Politika

İYİ Parti Bursa İl Başkanı, görevinden istifa etti

24 Ağustos 2024 12:04

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hasanoğlu, şunları ifade etti:

"Saygıdeğer Bursalılar ve çok değerli dava arkadaşlarım,

2017 Aralık ayında tarafıma tevdi edilen İYİ Parti Osmangazi Kurucu İlçe Başkanlığı görevimden bu güne kadar kesintisiz (ki bunun 5 yılı Osmangazi İlçe, yaklaşık 1 yıl 8 ayı da Bursa İl Başkanlığı olmak üzere) Bursa’da yaklaşık 7 yıldır Cesurlar Hareketi’nin çok önemli iki başkanlık makamında bulunma şerefine nail oldum.

Osmangazi İlçe Başkanı olarak olağanüstü hal döneminde teşkilatlanmayı sağlayarak 24 Haziran 2018 Genel ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde ekibimle birlikte Osmangazi’de partimin başarısı ve Bursamız için hizmet etmeye çalıştık.

5 yıllık ilçe başkanlığı dönemimde yine ekibimle birlikte partimiz adına hem Bursa, hem de Türkiye genelinde birçok ilklere imza attık.

- İYİ Tv Osmangazi (Partimiz adına Youtube üzerinden yayın yapan ve ilk kurulan sosyal medya kanalı idi),

- İYİ Gelecek Gazetesi ( 15 günde bir basılı olarak yayınlanıp Osmangazi’nin tüm mahallelerine ücretsiz dağıtımı sağlanıyordu),

- “Korkma Komşum Sende Gel” dedik İlçemizin farklı bölgelerinde kuruluş aşamasında ve olağanüstü hal döneminde partimize karşı oluşturulmak istenen korku hegemonyasını kırmak için salon toplantıları düzenleyerek vatandaşlarımızı bilinçlendirdik ve mücadele ettik.

- “Hastaneme Dokunma” İmza Kampanyası düzenledik ve 17 Bin Bursalı duyarlı vatandaşımızdan imza toplayarak iş bilmezlere sesimizi duyuramaya çalışmış idik. Fakat ne yazık ki çok bilenler sesimize kulak vermemiş ve Bursa merkezdeki 4 hastanemiz sadece Şehir Hastanesine kadro ve garanti edilen hastayı sağlayabilmek için kapatıldı.

O gün öngördüğümüz ve 2019 yılında ortaya koyup kamuoyunun dikkatine sunduğumuz Bursa’da yaşanabilecek sağlık sorunlarını maalesef bugün uygulamalı olarak neredeyse tamamını katmerli olarak hep birlikte yaşıyoruz.

- “Üye Ol Dikili Ağacın Olsun” kampanyası ile o gün için Osmangazi ilçemizde partimize üye olan tüm hemşehrilerimiz adına Çağlayan ağaçlandırma sahasında 500 ağaçlık Hatıra Ormanı oluşturduk,

- “Osmangazi’yi en çok üyesi olan 2. İlçe durumuna getirdik”  Ekibimle birlikte haftalarca Osmangazi’nin farklı noktalarında farklı sloganlarla kurulan stantlar ile Osmangazi’nin ve partimizin üye sayısını artırmaya çalıştık ve 2020 yılında Türkiye genelinde en çok üyesi olan 2. İlçe pozisyonunda idik.

- “Medya Sizin Olsun, Meydanlar Bizim – Milletin Sesi, Milletin Meydanında” diyerek açık hava buluşmaları ile basın tarafından ambargo uygulanan İYİ Parti TBMM Grup toplantılarının Kent Meydanı ve Fomara Meydanında canlı yayınlanması sağladık.

Tüm bu örnek projeler akla ilk gelenlerden sadece bazıları.

5 yıllık Osmangazi İlçe Başkanlığı sürecimin sonunda 4 Aralık 2022 tarihindeki Osmangazi İlçe Başkanlığımızın 3. Olağan Kongresinde aday olmayarak bayrağı hür irademle devrettim ve sonrasında 29 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen Bursa İl Başkanlığımızın 3. Olağan Kongresi’nde de delegenin yüzde 70 teveccühü ile ekibimle birlikte İl Başkanı olarak seçildim.

İl Başkanı olarak da bu 1 yıl 8 aylık süreçte 14 ve 28 Mayıs Genel Seçimleri, 31 Mart Yerel Seçimleri olmak üzere iki seçim, 24 Haziran 2023 ve 27 Nisan 2024 tarihlerinde iki kurultay, 2 Nisan 2023 tarihinde 17 ilçede sandık kurmak suretiyle bir ön seçime imza atarak partimizin Bursa’da başarı elde edebilmesi için ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştık.

Bu çalışmaların semeresi olarak da şu anda 81 ilimiz arasında İYİ Partinin 2 milletvekili ve 2 Belediye Başkanlığı olan tek ilinin olmasında ekibim ile birlikte ortaya koyduğumuz performansın katkısı vardır ve kim ne derse desin ne eleştiri getirirse getirsin bizler vicdanen huzurluyuz.

Ayrıca bu dönemde mazbatamızı aldığımızın 2. gününde 100 yılın felaketi olan ve 11 ilimizde büyük yıkıma sebep olan deprem afetinde, o büyük yıkımı yaşayan vatandaşlarımızın derdine bir nebze de olsa çare olabilmek, yüreklerine su serpebilmek için tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte yoğun bir çaba ve katkı sağlayarak alnımızın akı ile çıktığımız büyük bir sınav verdiğimize de inanıyorum.

Bugün geldiğim noktada ise yine kim ne derse desin ne eleştiri getirirse getirsin yaklaşık 7 yıldır Bursa’da cesurlar hareketine kesintisiz başkanlık yapmaya, maddi – manevi katkı koymaya, ailemin zamanlarını çalarak gece gündüz, gerektiğinde mesaimi ve işyerimdeki tüm sorumlukları da aksatarak görev yapmaya çalıştım ve her kulun eksiği olabildiği gibi mutlaka benim de eksikliklerim olmuştur, eksiklerimiz takdirinizle affola…

Tüm bunları yaparken de yaklaşık bir yıl önce rutin kontrollerle ortaya çıkan şüpheli bir sağlık sorunum sebebiyle dönem dönem yaptırdığım tetkik kontrollerimde maalesef ki sonuçlar sıkıntılı gitmeye başladı. 2024 Haziran başında başlayan medikal tedavi sürecim, 18 Temmuz’da geçirdiğim bir operasyonla devam ediyor ve sağlığıma kavuşmak için mücadele ediyorum.

Bugüne kadar ki siyasi hayatımın tamamında koltuk ile ilgili bir derdim olmadığı gibi bugünde aynı düsturla Haziran başında sağlıkla ilgili sorunlarımın ortaya çıktığı ilk gün, Teşkilat Başkanımız Bursa Milletvekili Sayın Hasan Toktaş ve Bursa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Türkoğlu’nu arayıp bilgi verdim (o ana kadar partimdeki görevimde aksama olmaması için konuyu ailem dışında hiç kimse ile paylaşmamış idim) ve bu saatten sonra partime arzu ettiğim katkıyı sağlayamayacağımdan dolayı da görevimden affımı istedim.

Fakat her ikisinin de “Başkanım, kararınıza saygımız sonsuz, fakat sizler öncelikle sağlığınıza kavuşun, sonrasına bakarız” demelerinin telkini ile süreç bugüne kaldı. Bu vesile ile de İl Başkanlığı dönemimde her iki vekilimize bugüne kadar ki destek ve katkıları ile dava arkadaşlıkları için sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Son 10 – 15 günde Bursa’da gelişen çiftçi eylemleri ve akabinde Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun Yenişehir ve Karacabey Belediye Başkanlık ziyaretleri ve çiftçi ile buluşma programı planlamamız sebebiyle,  program öncesi partimi zor durumda bırakmamak için bu güne kadar görevime devam ettim.

19 Ağustos’ta Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu ile Yenişehir ve Karacabey’de çok başarılı bir program gerçekleştirdik. Katkı sağlayan 17 İlçe Teşkilatımıza, 2 Belediye Başkanımıza ve belediye personellerimize, tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunarım. Genel Başkanımızı Bursa’mızdan huzurlu ve mutlu uğurladık.

Bursa’dan ayrılmadan düşüncemi Sayın Genel Başkanımıza da ilettim, kendileri bir daha düşünmemi, hatta mümkünse sağlığımı zorlamayacak şekilde devam etmemi ama sonunda kararım ne olursa olsun saygı duyacağını belirti.

Bu son program ile birlikte de sağlık sorunlarım sebebi ile İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevime, Genel Merkezimizin tasarrufu ile Bursa İl Başkanlığını teşkilatlandırmak üzere görevlendirilecek olan dava arkadaşıma koltuğu devretmek üzere son noktayı koyduğumu kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Fakat ülkemin Cesurlar Hareketi’ne ve İYİ Parti’ye bugün, 2017’deki kuruluş döneminden çok daha fazla ihtiyacı olduğuna inandığımdan, Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun partimizin ufkunu ve yönünü saraydan uzak bir şekilde, gençlerimize gelecek umudu olma yolunda ilerleteceğine, ülkemizde bağımsız bir adalet ve hukuk sisteminin tahsisine kadar mücadeleyi sürdüreceğine inandığımdan her zaman partimizin sade bir üyesi olarak emirlerinde olacağımı da beyan etmek isterim.

Ameliyat olduğum günden bu yana bizzat gelerek, telefonla, sms ile, sosyal medya mesajları ile geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını esirgemeyen, her zaman yanımda hissettiğim tüm dostlarıma şükranlarımı sunarım.

Yaklaşık 7 yıllık başkanlık sürecimde bilmeyerek üzdüğüm, bir şekilde kırdığım, bana gönül koyan tüm dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Benden yana bu süreç ile alakalı her bir dava arkadaşıma haklarım helal olsun.

Son olarak da 7 yıllık başkanlık dönemimde ilk başta sevgili aileme, benim bu yoğun tempodaki sürecime gece gündüz katlandıkları için haklarını helal etmelerini, bu süreçte bana ekip arkadaşlığı yapan ve yukarıda değindiğim tüm bu proje ve çalışmalara katkı koyan tüm il – ilçe yönetim kurulu üyelerime ve il başkanlığı dönemimde ki tüm ilçe başkanlarıma ve teşkilatlarına da sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım.

Kalın sağlıcakla…"