Politika

İYİ Parti’de Akşener hareketliliği

11 Haziran 2024 13:43

İYİ Parti’de eski Genel Başkan Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelmesinin ardından başlayan tartışmalar dinmiyor. Akşener’in Beştepe’deki 40 dakikalık görüşmenin üzerinden beş gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmaması partide kulislerin dozunu arttırdı.

Görüşmeye dair ilk açıklama Akşener’in yakın kurmaylarından eski Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’tan gelmişti. Akburak’ın “Akşener, devlette göreve hazır. Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir” sözleri partide rahatsızlık yarattı.

Bazı kaynaklara göre Müsavat Dervişoğlu, partiden ihraca kadar uzanan bir disiplin soruşturması yerine Akburak’a güçlü bir uyarıda bulunarak soruna çözüm üretecek.

Hürriyet'ten Burak Erdem'in haberine göre, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara’da tuttuğu ofisin adresi de netleşti. Bilkent’teki evini açık tutan Akşener bundan sonraki çalışmalarını Çankaya’da TBMM’ye çok yakın bir mesafedeki Cinnah Caddesi 57 numaralı binada ikinci kattaki ofiste sürdürecek.

AKP'ye transfer iddiası 

 Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buluşmasının ardından İYİ Parti’nin TBMM Grubu’nda da önümüzdeki hafta hareketli saatler yaşanması bekleniyor. Bazı milletvekillerinin partiden ayrılarak AKP grubuna dahil olacağı iddia ediliyor. Bu ayrılık ve geçişlerin iki liderin görüşmesi ile bağlantılı olabileceği kulislerde güçlü bir şekilde dile getiriliyor. Akşener’e yakın milletvekillerinin AKP'ye katılması durumunun ise görüşmeye dair bir plan çerçevesi dahilinde gerçekleşeceği vurgulanıyor.


TIKLAYIN – Erdoğan ve Akşener’den 40 dakikalık sürpriz görüşme

TIKLAYIN - Akşener'in Erdoğan'la görüşmesi İYİ Parti'yi karıştırdı: Rantçı tek adam düzenine karşı kurulan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecek

TIKLAYIN - İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesine: Partinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır

TIKLAYIN - Sürpriz görüşmede Erdoğan, Akşener’e ne sordu?