Politika

İYİ Parti'li Koncuk: Partiye dışarıdan müdahale var, çift taraflı ve planlı bir operasyon

08 Haziran 2024 14:48

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "İYİ Parti'yi tartışmaya açan gelişmeler yaşanması, çift taraflı, planlı bir operasyonu akla getirmelidir. Şayet olursa, bundan sonra olabilecek istifalar, parti içi hata ve yanlışların sonucu olmayacak, toplum nazarında, dışarıdan müdahalelerin kirli sonuçları olarak değerlendirilecektir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Meral Akşener'in görevi bırakması ve Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkan seçilmesiyle birlikte istifalar ve parti içi tartışmalarla gündeme gelen İYİ Parti'de sular durulmuyor. Son olarak kurucu Genel Başkan Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi parti içinden tepkilere neden olurken, bir açıklama da İYİ Parti GİK Üyesi İsmail Koncuk'tan geldi. 

Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Musavat Dervişoğlu, seçildiği ilk günden itibaren, AKP'nin yeni Anayasa teklifine, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini ve Sayın Erdoğan'ın yetkilerini tahkim eden bir Anayasa değişikliğinin hiç bir tarafında olmayacağız." diyerek, AKP- muhalefet ilişkisine net bir şerh düşmüştür. AKP ve CHP'nin yumuşama politikalarına dikkatle yaklaşmış, uyarıcı ifadeler kullanmıştır. 22 yıllık AKP İktidarının ülke ve milletimize gerek sosyal, gerekse ekonomik maliyeti ortada iken, Genel Başkanımız Sayın Dervişoglu'nun bu siyasi yaklaşımı gerek İYİ Parti tabanında gerekse, seçmen nezdinde olumlu karşılık bulmuş, İYİ Parti Yerel Seçim sürecinde oluşan yaralarını sarmaya ve güven duyulan bir siyasi parti olma yolunda, yeniden mesafe almaya başlamıştır.

Tam bu noktada, İYİ Partiyi tartışmaya açan gelişmeler yaşanması, çift taraflı, planlı bir operasyonu akla getirmelidir. Şayet olursa, bundan sonra olabilecek istifalar, parti içi hata ve yanlışların sonucu olmayacak, toplum nazarında, dışarıdan müdahalelerin, kirli sonuçları olarak değerlendirilecektir.

Bu tahteravalli siyasetinde, siyaset simsarları, İYİ Partinin yeniden yükselişine elbette göz yumamazlardı ve kontrol edilemez bir Genel Başkanın varlığı kabul edilemezdi. Bugün İYİ Partinin yaşadıkları tam da bunlardır, ancak unutulmaması gereken; İYİ Parti tabanının dinamik yapısıdır. Bu dinamik yapı, kurgulanan tüm kirli planları al aşağı edebilecek idrak ve kapasiteye fazlası ile sahiptir. Hepimize düşen, geçmiş kızgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, kibir ve egolarımızı bir yana bırakarak, bu açık ve kirli operasyona dur demektir. Türkiyenin istikbal ve istiklali için, siyaset simsarlarının kirli planlarını bertaraf etmek için, saflarımızı sıklaştırmanın tam zamanıdır."