Politika

İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

"Akşener’in kararı doğrultusunda iptal edilmiştir"

12 Ocak 2024 22:49

Bu hafta sonu yerel seçim istişare kampı ve aday tanıtım toplantıları yapacak olan İyi Parti, şehit haberleri üzerine kampı ve toplantılarını iptal ettiğini duyurdu. 

İyi Parti, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden şehit haberleri gelmesi üzerine hafta sonu yapacağı kamp ve toplantıları, Genel Başkan Akşener'in kararı doğrultusunda iptal ettiğini duyurdu.

İyi Parti'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu hafta sonu, 13-14 Ocak tarihlerinde Antalya’da gerçekleştireceğimiz yerel seçim istişare kampı ve aday tanıtım toplantılarımız, Şehitlerimiz sebebiyle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kararı doğrultusunda iptal edilmiştir.

Kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve hain terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Ruhları şad olsun!"

CHP MYK da şehitler için olağanüstü toplanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberleri üzerine yarın (13 Ocak) Manisa'daki aday tanıtım toplantısını iptal ederek Ankara’ya dönme kararı aldı.

Özel, yarın (13 Ocak) CHP Genel Merkezi’nde Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplayacak.

Açıklama yapan Genel Başkan Özel, "Bugün yüreğimizi yakan şehit haberleri ve bölgeden gelen endişe verici haberler üzerine yarın Manisa'da yapacağımız aday tanıtım toplantısını iptal ettik. Ayrıca yarın diğer şehirlerimizde yapılacak tüm etkinlikleri de iptal ediyoruz. Merkez Yönetim Kurulu’muzu yarın sabah olağanüstü toplantıya çağırdım. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu bildirdi.

TIKLAYIN - MSB: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada şehit sayısı 9'a yükseldi

TIKLAYIN - Siyasilerden tepki yağdı: Terör örgütü ve destekçilerine lanet olsun!

TIKLAYIN - İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

TIKLAYIN - CHP MYK, şehitler için olağanüstü toplanıyor

TIKLAYIN - Ömer Çelik duyurdu: AKP aday tanıtım toplantısını erteledi

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı duyurdu: "Sosyal medyada terör örgütünü öven hesaplar tespit ediliyor"

TIKLAYIN - Dezenformasyon Merkezi'nden "şehit askerlerin isimleri" hakkında açıklama: Asılsız bilgiler!

TIKLAYIN - Şehit haberleri art arda geldi, spor camiası tek yürek oldu

TIKLAYIN - Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenledi

TIKLAYIN - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek

TIKLAYIN - Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı: Bakanlar ve MİT başkanı, Erdoğan başkanlığında toplanacak

 

Siyasilerden şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de Rabb'imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada beş askerimiz şehit olmuş, üçü ağır sekiz askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine hızla başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor.Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan beş askerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Hain terör örgütü ve onun destekçilerine lanet olsun! Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AKP İBB Başkan adayı Murat Kurum: Pençe Kilit Harekât bölgesinde kahraman askerlerimiz hain bir saldırıda şehit düştü. Başımız sağ olsun. Kahraman mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin. Bu alçak terör örgütü ve destekçileri bilsinler ki, şehitlerimizin kanı yerde kalmayana, terörün kökü kazınana kadar devletimiz bu yoldan dönmeyecek!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde askeri üssümüze sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Vatan size minnettar... Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde hain terör örgütü ile yaşanan çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı; yaraları askerlerimize şifa diliyorum. Aziz milletimizin huzurunu, birliğini ve kardeşliğini hedef alan PKK terör örgütünü lanetliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Irak'ta üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Yaralı askerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum

Eski İçişleri Bakanı, AKP Milletvekili Süleyman Soylu: Bölgemizde bize meydan okuyanlar bilmelidir ki Türkler başladığı işi yarım bırakmaz. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta tek bir terörist bırakılmayacaktır! Bedeli ne olursa olsun canımız, kanımız pahasına PKK/PYD ve işbirlikçileri ABD bölgeden silip süpürülecektir. Başımız sağ olsun.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Her türlü terör örgütünün kökü kurutuluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürecek, hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Teröre lanet olsun. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, sevenleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı; yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Pençe-Kilit harekât bölgesinde hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.