Gündem

İyi Partili Kıdık: Ulaştırma Bakanlığı, havayolu şirketlerine Zafer Havalimanı’ndan uçmaları talimatı verdi

2021 yılı hedefi 1 milyon 317 bin yolcu olan Zafer Havalimanı'nı 22 bin kişi kullandı

23 Şubat 2022 11:07

İyi Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine resmî yazı göndererek Zafer Havalimanı’ndan uçmaları talimatını verdiğini iddia etti.

Kıdık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Skandal’ın daniskası. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine resmi yazı göndererek, eleştirilerin odağındaki Zafer Havalimanı’ndan uçmaları talimatını verdi. Resmî yazı ile verilen talimat, sözlü olarak da telefonla teyid edildi" ifadesini kullandı. 

Kıdık’ın paylaştığı belgede şunlar kaydedildi:


"Malumları olduğu üzere Genel Müdürlüğümüz sivil havacılık faaliyetlerinin kamu yararına, ekonomik ve sosyal gelişmelere uygun olarak düzenlenmesi ve gelişmesini sağlamak amacıyla politikalar uygulamak ve takip etmekle yükümlüdür.

Bölgesel havalimanlarını güçlendirme politikası çerçevesinde bu niteliğe haiz meydanlardaki teknik imkanlar ve yolculara sunulan hizmetlerin niteliği dikkate alındığında bu havalimanlarına daha fazla sayıda uçuşun planlanması beklenmektedir.

Yukarıda sayılan hususlar itibariyle havayolu işletmelerinin uçuş programlarını Zafer Havalimanı’nı kullanması yönünde revize etmesi ve uçuş sayılarının arttırması gerektiği değerlendirilmektedir."

 

2021 yılı hedefi 1 milyon 317 bin yolcu olan Zafer Havalimanı'nı 22 bin kişi kullandı

Yap-İşlet-Devret modeliyle 2012'de açılan Zafer Havalimanı, 2021 yılında da zarar etti. 2021’de Zafer Havalimanı’nı 22 bin 936 kişi kullandı. Havalimanının 2021 yolcu garantisi bir önceki yıla göre 38 bin 381 yolcu artışı öngörüsüyle 1 milyon 317 bin 733 olarak belirlenmişti.