Politika

İYİ Partili Tolga Akalın’dan, partisinden istifa edeceği iddia edilen Koray Aydın'a: "İstifa etmesi gereken başka biri var”

27 Haziran 2024 10:59

İYİ Parti’nin kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın 27 Haziran Perşembe günü yazılı bir açıklama yaparak partisinden istifa edeceği iddia edildi. Partinin kurultay sürecindeki adaylarından olan Tolga Akalın, partisine ve Aydın’a ve partisine çağrıda bulunarak, "İYİ Parti'den istifa etmesi gereken birisi var" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin ardından eski lider Meral Akşener’e “Partililerin yüzünü yere eğdi” diyen Koray Aydın'ın bir grup arkadaşıyla birlikte İYİ Parti'den istifa edeceği iddia edildi. Aydın ve arkadaşlarının istifa sonrası süreciyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Partiden üst düzey bir yetkili “Aydın istifasının ardından ekibiyle birlikte 2028 genel seçimlerinde Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı için çalışacak” dedi.

TIKLAYIN - Koray Aydın, 14 İYİ Partili vekille Demokrat Parti'ye mi geçecek; Gültekin Uysal ne dedi?

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifa edileceği iddiası üzerine Tolga Akalın sosyal medyadan dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Akalın'ın çağrısı şöyle: 

"Son birkaç haftadır çeşitli yayın organlarında Sayın Koray Aydın'ın istifa edeceğine ilişkin istihbari değerlendirmeler yapılmaktadır.
Son birkaç gündür de Sayın Aydın'ın yakın çevresini arayarak bu perşembe istifa edeceğine dair bilgilendirmede bulunduğu bilinmektedir.
İYİ Parti'den istifa etmesi gereken birisi vardır ve/fakat bu Koray Aydın değildir.
İYİ Parti genel merkezini süreçle ilgili aktif gayret göstermeye , Sayın Koray Aydın'ı da sağduyulu davranarak kararını gözden geçirmeye davet ediyorum."


TIKLAYIN - Akşener, Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı'mızı da zan altında bırakıyorlar, hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Erdoğan ve Akşener’den 40 dakikalık sürpriz görüşme

TIKLAYIN - Akşener'in Erdoğan'la görüşmesi İYİ Parti'yi karıştırdı: Rantçı tek adam düzenine karşı kurulan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecek