Gündem

İzmir’de bir binada patlama: 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı; soruşturma başlatıldı

30 Haziran 2024 15:39

İzmir'in Torbalı ilçesinde, unlu mamul üretimi yapan bir iş yerinde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamada 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 57 kişinin yaralandığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre patlamada, Birgül SARSILMAZ (1980), Ruken ÇAĞUR (1993), Evin ASLAN (1988), Dilek BAĞ (2000) ve Havin ERGİN (2007) hayatını kaybetti.

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

Yerlikaya'dan açıklama

Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştı

Yerlikaya'dan ikinci açıklama: Yaralı sayısı 57'ye yükseldi 

Yerlikaya, bir kişinin daha hayatını kaybettiğini açıklayarak, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

Soruşturma başlatıldı 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi 

Patlamada üç kişi olay yerinde, iki vatandaş da kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti.

Öte yandan; hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre patlamada, Birgül SARSILMAZ (1980), Ruken ÇAĞUR (1993), Evin ASLAN (1988), Dilek BAĞ (2000) ve Havin ERGİN (2007) hayatını kaybetti.