Sağlık

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi tadilat nedeniyle kapandı: Uzmanlardan yönetim değişikliği çağrısı

"Yanlış yönetim kararları bu kıymetli öğretim üyelerini kaybettirdi"

09 Ağustos 2024 07:29

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nin acil servislerinin tadilat gerekçesiyle kapatılması, sağlık çalışanları arasında büyük tepki topladı. İzmir'in en büyük kamu hastanelerinden biri olan DEÜ Hastanesi'nin acil servisi, kritik durumdaki hastalar dışında hizmete kapatıldı. İzmir Tabip Odası, yaşanan bu durumu yönetim sorunu olarak değerlendirdi ve acil bir yönetim değişikliği çağrısında bulundu.

İzmir'in güneyi sağlık hizmeti kriziyle karşı karşıya

DEÜ Hastanesi'nin acil servisinin kapanması, İzmir'in güneyinde ciddi bir sağlık hizmeti açığını beraberinde getirdi. Yaklaşık 40 kilometrelik bir alanda, acil sağlık hizmeti sunacak başka bir kamu hastanesi bulunmuyor.

"Yanlış yönetim kararları bu kıymetli öğretim üyelerini kaybettirdi"

BirGün'den Berkay Sağol'un aktardığına göre, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, yaşanan krizin temelinde yanlış yönetim kararlarının yattığını belirtiyor. Yüksel, "Burası Türkiye'de acil tıp eğitiminin verildiği ilk üniversite. Yanlış yönetim kararları bu kıymetli öğretim üyelerini kaybettirdi. İzmir'in güneyini sıkıntıya sokmadan çözümler üretilebilir. Hastada kırmızı alan yeşil alan olarak ayrım yapılamaz. Hasta acısı, ağrısı, ateşi varken bu durumu tolere edemez," diyor.

Tadilat gerekçesiyle kapatılan "Acil Servis"

Hastane yönetimi, acil servisin tadilata alındığını duyurdu. Ancak, sağlık çalışanları ve İzmir Tabip Odası, bu kararın hekim ve personel yetersizliği nedeniyle alındığını öne sürüyor. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın, DEÜ Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapacak hekimler için geçici görevlendirme çağrısında bulunması, tadilat kararının ardındaki asıl nedenlerin sorgulanmasına yol açtı.