Ekonomi

JPMorgan, ABD'ye ilişkin resesyon tahminini geri çekti

Banka, resesyon tahmininden vazgeçmesine rağmen ABD ekonomisinin "yüksek" risklerle karşı karşıya olduğunu belirtti

06 Ağustos 2023 15:10

T24 Ekonomi Servisi

JPMorgan Chase, daha önceki tahminlerinin aksine ABD ekonomisinin resesyona girmesini beklemiyor. Banka, resesyon tahminini geri çekmesine rağmen ülke ekonomisine dair "çok yüksek" risklere dikkat çekti.

JPMorgan ekonomistleri, Fed'in Mart 2022 sonrası yaptığı 11 faiz artırımına rağmen ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" senaryosunu gerçekleştirebileceğini öngörüyor. Banka, daha önce yüzde 0,5 olarak öngördüğü ABD'nin yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,5'e yükseltti.

Ancak, ekonomistler, büyüme oranında yüksek seviyelerin korunamayacağını tahmin ediyor.

Raporda, "Daha önceki tahminimizin aksine, bu büyüme oranıyla ekonominin kısa süre içerisinde momentumu kaybederek bir sonraki çeyrekte hafif küçülme ile karşı karşıya kalacağından şüpheliyiz" ifadelerine yer verildi.

JPMorgan, risklere dikkat çekerek "Resesyon artık baz senaryomuz olmamasına rağmen ekonomiye dair riskler hâlâ çok yüksek" denildi.

Raporda, Fed'in ilave faiz artırımları yapması ve parasal sıkılaşmanın henüz görülmeyen etkilerinin uygulamaya geçmesinin, ABD ekonomisinin resesyona girmesine neden olabileceği vurgulandı.