Gündem

Kadın İETT şoförüne yönelik saldırı girişimi: Fail gözaltında!

16 Mayıs 2024 10:09

İstanbul Üsküdar'da, bir taksici yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı kadın İETT otobüsü şoförünü tehdit etti; hakaretlerde bulundu. Otobüsün camını yumruklayan taksici polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Taksicinin kadın şoföre saldırı girişiminde bulunduğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay Çarşamba günü saat 12.30 sıralarında Ünalan Mahallesi Baraj Yolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 34 TJR 50 plakalı taksi şoförü ile 11Ü hat numaralı Esatpaşa-Üsküdar seferini yapan İETT otobüs şoförü Sevtap Danış arasında yol verme nedeniyle tartışma yaşandı. Taksi şoförü, aracını caddede bırakıp otobüse yürüdü.

Otobüsü yumrukladı

Bunun üzerine otobüs şoförü Danış, içi yolcu dolu otobüsün kapılarını kilitleyerek taksicinin içeri girmesini engelledi. Otobüsün etrafında dolaşan taksici, kadın şoföre küfür edip ve hakaretler etmeye başladı. Taksici cep telefonuyla görüntülendiğini fark etse de otobüsün camını yumruklamaya devam etti. Taksici daha sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan panik ve otobüs şoförü kadına saldırı girişimi, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde taksi şoförünün otobüsün camını yumrukladığı ve küfür ettiği sırada kadın otobüs şoförü de yolculara 'Polisi arar mısınız ?' diyor. Bu sırada yolcuların taksi şoförüne sözlü tepkisi de cep telefonu kamerası tarafından kaydediliyor.

Gözaltına alındı

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İETT otobüs şoförü Sevtap Danış, taksiciden şikayetçi oldu. Kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, taksinin plakasından şüphelinin M.V.A. olduğunu tespit etti. Yapılan çalışma sonrasında taksi şoförü gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada taksi şoförünün benzer suçlardan poliste çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi. M.V.A., polis merkezindeki işlemlerinin ardından tehdit ve hakaret suçlarından adliyeye sevk edildi.

"Küfür edip, camı yumruklayarak tehdit ediyor"

Olayla ilgili konuşan İETT ve Belediye Çalışanları Dayanışma Derneği (İBÇD) kaza ekibinden Şahin Akman "Bizim İETT otobüs şoförü kadın kardeşimiz, normal işinde çalışırken taksi sürücüsü olayın ne olduğunu anlamadan arkadaşımızın önünü kesiyor. Küfürler edip, cama vurarak tehdit ediyor. Biz de geldik, adli süreci başlattık. Sonucu bekleyeceğiz. Farkında olmadan birşey de olabilir ama önüne kesmek, tehdit etmek küfür etmek doğru birşey değil kim olursa olsun.Şikayetçi oldu, kurumun mağduriyeti de var" dedi. (DHA)