Gündem

Kamu Denetçiliği Kurumu raporu alarm verdi: Adalet ve eğitimde şikayet yağmuru!

Şikayetlerin çoğu büyük şehirlerden gelirken, İstanbul %16'lık başvuru oranıyla listenin başında yer aldı

13 Ağustos 2024 07:41

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) 2024'ün ilk yarısına dair istatistikleri, Türkiye'de adalet, istihdam ve eğitim alanlarında yaşanan sorunları gözler önüne serdi. Bu dönemde toplam 7 bin 290 başvuru yapıldı, kamu personel rejimi en çok şikayet alanı oldu.

KDK'ya yapılan şikayetlerin çoğu, adalet sistemi, istihdam politikaları ve eğitim sektöründeki sorunlara odaklanıyor. BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Adalet Bakanlığı, bu dönemde bin 250 şikayet ile en çok başvuru yapılan kurum olurken, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları sırasıyla 428 ve 404 şikayetle takip etti.

Şikayetlerin çoğu büyük şehirlerden gelirken, İstanbul yüzde 16'lık başvuru oranıyla listenin başında yer aldı. Ankara ve İzmir ise sırasıyla yüzde 11 ve yüzde 5 ile en fazla şikayet alan diğer büyük kentler olarak dikkat çekti.

Kamu personel rejimi, adalet, millî savunma ve güvenlik alanlarındaki başvuruların yanı sıra, çevre ve şehircilik ile sosyal güvenlik konuları da önemli şikayet başlıkları arasında yer aldı.