Sağlık

Kamu kaynakları suistimal ediliyor: Diyarbakır'da ultrason cihazı skandalı!

Yapılan incelemeler sonucunda, firmanın sunduğu hizmetin ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olmadığı belirlendi

08 Ağustos 2024 11:49

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ultrasonografi cihazı alım ihalesinde büyük bir usulsüzlük yaşandı. İhaleyi kazanan Yentürk Firması'nın hastaneye getirdiği cihazın arızalı olması nedeniyle, hastane kendi eski cihazını kullanmak zorunda kaldı. Ancak firma, arızalı cihazını kullanıyormuş gibi göstererek, 3 ay boyunca yapılan işlemleri kamu kurumuna fatura etti. Bu durum, kamu hazinesine zarar verdi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Sağlık Bakanlığı müfettişleri durumu tespit etti ve ihale sürecindeki usulsüzlükler raporlaştırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, firmanın sunduğu hizmetin ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olmadığı belirlendi. Yentürk Firması, kamu ihalelerinden 1 yıl süreyle men edildi ve firma hakkında "kamu zararına dolandırıcılık" suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü ve diğer ilgili idareciler hakkında da idari işlemler başlatıldı, sorumlulara ihale yasağı ve puan kesme cezası uygulandı.