Paris 2024

Kanadalı teknik direktör Bev Priestman, casusluk skandalı nedeniyle görevden alındı

26 Temmuz 2024 17:57

Kanada Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Bev Priestman, casusluk skandalı sonrası görevinden alındı.

TSN'de yer alan habere göre; Priestman, Olimpiyatlar öncesi rakibi Yeni Zelanda takımının antrenmanlarını drone ile gözetlediği için görevine son verildi.

Priestman, Yeni Zelanda oyuncularından olanlar için özür diledi ve nihai sorumluluğun kendisinde olduğunu söyledi.

Yardımcıları da görevden alındı

Priestman ile birlikte yardımcı antrenör Jasmine Mander ve analist Joseph Lombardi de görevden alındı.

Paris 2024'te Kanada Milli Takımı'na yardımcı antrenör Andy Spence liderlik yapacak.

"Görevden uzaklaştırılmasına karar verildi"

Kanada Futbol İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Kevin Blue, yaptığı açıklamada,"Son 24 saat içinde, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde rakiplere karşı daha önceki insansız hava aracı kullanımıyla ilgili ek bilgiler dikkatimize geldi.

Bu yeni açıklamalar ışığında, Kanada Futbol Federasyonu, Kadın Milli Futbol Takımı baş antrenörü Bev Priestman'ın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın geri kalanı ve yakın zamanda duyurulan bağımsız dış incelememizin tamamlanmasına kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildi" dedi.

Yeni Zelanda baş antrenörü Michael Mayne açıklama yaptı

Football Ferns (Yeni Zelanda Kadın Milli Futbol Takımı) baş antrenörü Michael Mayne'e, hikayenin Kanada'ya karşı takımın performansını etkileyip etkilemediği soruldu.

Casusluk olaylarının ve ardından yaşananların Yeni Zelanda'ya zaferi kaybettirmediği konusunda konuşsa da, Mayne, skandalın maç hazırlıklarını bozduğunu ifade etti.

Mayne yaptığı açıklamasında, "Evet, zamanlama ideal değildi. Casusluk olayını öğrendikten sonra gerçekten herhangi bir değişiklik yapmamıza izin vermedi. Açıkçası oyunda biraz ekstra duygu vardı. Ama oyun nasıl oynandı, bazı anlarda çok iyi idare ettik ve ardından geçişlerde özellikle daha iyi idare edemediğimiz anlar oldu. Sonuç neyse o, hala hayal kırıklığı içindeyiz ve bir sonraki maç için daha iyi olmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.