Spor

Karabağ, düşük kadro değeriyle Avrupa kupalarında tarih yazıyor

Karabağ, Galatasaray’ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi play-off turunda, Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile karşılaşacak

15 Ağustos 2024 08:49

Azerbaycan'ın Karabağ takımı, 16 milyon €’luk mütevazı kadro değeriyle Avrupa kupalarında dikkat çekici başarılara imza atmaya devam ediyor. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde en düşük kadro değerine sahip takımlardan biri olan Karabağ, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad’a karşı oynadığı iki maçta tarihi bir geri dönüşe imza attı. İlk maçı 3-2 kaybeden Karabağ, ikinci maçta rakibini 7-2 gibi çarpıcı bir skorla mağlup ederek adını play-off turuna yazdırmayı başardı.

Karabağ, 52 milyon €’luk kadro değerine sahip Ludogorets’i bu tarihi zaferle saf dışı bıraktı. Teknik direktör Qurban Qurbanov'un liderliğindeki takım, Avrupa sahnesinde büyük bir sürprize imza attı. Qurbanov’un öğrencileri, geçtiğimiz sezon da 600 milyon € üzerinde kadro değerine sahip Bayer Leverkusen’e karşı 4 gol atarak büyük ses getirmişti, ancak tek golle Avrupa Ligi çeyrek finalini kaçırmışlardı.

Karabağ, Galatasaray’ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi play-off turunda, Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile karşılaşacak. Eğer bu turu geçerse, Karabağ, Şampiyonlar Ligi'nde en düşük kadro değerine sahip takım olarak tarihe geçecek.