Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Meclis'te demokrasiye atılan bu yumruk aynı zamanda Mehmet Şimşek'e de atılmıştır

"Parlamentoda bir vekilin boğazı sıkılıp yumruk atılıyor ama iktidar cenahından bir tek itiraz sesi yükselmiyor"

19 Ağustos 2024 10:12

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, TBMM'nin Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplandığı oturumda AKP'li Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla başlayan kavgaya anlarına işaret ederek, "Bu kaba kuvvet görüntüleri ve hukuksuzluk, ekonomik krizle boğuşan Türkiye’ye fayda değil, zarar getirmektedir. Çünkü Meclis’te demokrasiye atılan bu yumruk, aylardır Türk ekonomisini tamir etmeye çalışan Mehmet Şimşek’e atılan bir yumruktur aynı zamanda…" dedi.

Ocaktan, geçen günlerde Meclis'te çıkan ve bazı vekillerin yaralandığı kavgayı gündemine taşıdı. AKP'nin yaşanan durumdan "rahatsız" olması gerektiğini söyleyen Ocaktan,  "AK Parti bu küfürbaz ve kavgacı vekil konusunda tedbir almazsa, zaten 31 Mart seçimlerinde yaralı hale gelen görüntüsü ve millet nezdinde giderek eriyen itibarı daha da tamir edilmez hale gelebilir." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP lideri Bahçeli'nin yaşananların ardından sosyal medya hesabından yaptığı "AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış" sözlerine değinen Ocaktan, "Parlamentoda bir vekilin boğazı sıkılıp yumruk atılıyor ama iktidar cenahından bir tek itiraz sesi yükselmiyor." dedi.  Ocaktan'ın "Meclisimizdeki maganda yumrukları ile övünelim mi?" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Eğer AK Parti bu küfürbaz ve kavgacı vekil konusunda tedbir almazsa, zaten 31 Mart seçimlerinde yaralı hale gelen görüntüsü ve millet nezdinde giderek eriyen itibarı daha da tamir edilmez hale gelebilir.

Hemen hatırlatalım, kafası her bozulduğunda vekillere küfürle ve yumrukla saldıran Alpay Özalan’ın, milletin meclisinde AK Parti’ye reva gördüğü bu ‘kavgacı’ üslup milleti fena halde rahatsız etmiş bulunuyor, AK Parti de bu durumdan kesinlikle rahatsız olmalıdır.

Çünkü muhalifleri fikirle değil, yumrukla susturma cihadının faturası eninde-sonunda AK Parti’ye kesilecektir. Günün sonunda, ekonomik krizin altında ezilen geniş toplum kesimlerinde “Biz ekmek derdindeyiz, AK Partili vekil parlamentoda vekil döverek galibiyet arıyor” kanaati oluşursa kimse şaşırmasın…

Doğrusu, 2011 yılına kadar Türkiye’de ekonomi, demokrasi ve hukuk alanında önemli başarıların altına imza atan AK Parti gibi bir iktidar partisinin, tarihi küfür, kavga ve kabadayılıklarla dolu bir milletvekilinin ahlaki zaaflarına teslim olması kabul edilebilir değil. Ama ne hikmetse, şu ana kadar cumhurbaşkanı dahil, hiçbir AK Partili yöneticiden tek kelimelik makuliyet açıklaması gelmiş değil.

Peki şimdi ne yapmamız gerekiyor, hep birlikte oturup meclisimizdeki bu maganda görüntüleriyle övünelim mi?

Maalesef Türkiye’nin geldiği nokta burası…

Parlamentoda bir vekilin boğazı sıkılıp yumruk atılıyor ama iktidar cenahından bir tek itiraz sesi yükselmiyor.

Ankara’nın göbeğinde güpegündüz Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş katlediliyor ama yargı millet vicdanını rahatlatacak adımlar atamıyor.

Anayasa Mahkemesi, seçilmiş Milletvekili Can Atalay’la ilgili iki kez ‘hak ihlali’ kararı veriyor ama buna rağmen hak gaspı devam ediyor. Daha da vahimi millet iradesi yok sayılıyor. AİHM’nin Türkiye ile ilgili verdiği ‘hak ihlalleri’ni çoktan unuttuk bile…

Sosyal medya yasakları sıradan bir vaka haline geldiği için yeniden hatırlatmaya bile ihtiyaç duyulmuyor artık…

Hakkaniyetle bakan ve ülkesini seven herkesin bu vahim tabloya itiraz etmesi gerekir.

Çünkü bu kaba kuvvet görüntüleri ve hukuksuzluk, ekonomik krizle boğuşan Türkiye’ye fayda değil, zarar getirmektedir.

Çünkü Meclis’te demokrasiye atılan bu yumruk, aylardır Türk ekonomisini tamir etmeye çalışan Mehmet Şimşek’e atılan bir yumruktur aynı zamanda…"