Politika

Karar yazarı Taşgetiren: Bahçeli'nin mantığına göre kendi maaşı da kesilip şehit ailelerine verilse yeridir

Bahçeli, DEM vekillerinin maaşlarının ve hazineden aldıkları yardımın kesilerek şehit ailelerine verilmesini önermişti

23 Ağustos 2024 08:19

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM vekillerinin maaşlarının ve hazine yardımından aldıkları paranın kesilip şehit ailelerine verilmesine yönelik önerisini gündemine taşıdı. Taşgetiren, DEM adına bir yetkilinin çıkıp "MHP ülkenin bütünlüğüne zarar veriyor" savunasıyla MHP'li vekiller için benzer bir öneri verilmesi durumunda, bu teklifinin "Bahçeli’nn teklifinden daha az demokratik mi olur?" dedi. Taşgetiren, "Bahçeli’nin ülke – toplum tasavvuru, bütün iddialarının aksine birleştiriciliği değil, ayrımcılığı beslemekte, bu yönüyle, bölücü örgütün ve onun içerdeki uzantılarının ekmeğine yağ sürmektedir. Böyle bakıldığında Bahçeli’nin maaşı da -kendi mantığı uyarınca- kesilip şehit ailelerine verilse yeridir." ifadelerini kullandı. 

 "Sistem meşruiyeti açısından ne farkı var MHP ile DEM’in?, Bahçeli’nin, DEM’e verilen oyları yargılama hakkı var mı?" diyen Taşgetiren'in "MHP milletvekillerinin maaşları da..." başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"DEM adına birisi çıkıp, 'MHP ülkenin bütünlüğüne zarar veriyor, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıyor, bu, ülkenin bölünmesini kışkırtan bir yaklaşımdır, MHP grubu da Bahçeli’nin bu tavırlarını destekliyor, onun için MHP milletvekillerinin maaşları kesilip, şehit ailelerine ya da ayda 12 bin 500 lira ile geçinmek zorunda olan emeklilere verilsin' dese, bu teklif Bahçeli’nn teklifinden daha az demokratik mi olur?

İşin esasına gelinirse, Bahçeli’nin çıkışlarındaki asıl sorun, Türkiye okumasında, belki 'Millet' okumasındadır.

Bahçeli’nin bu yaklaşımında bir siyasi yapı olarak DEM’in üstü çizilmektedir. Oysa Bahçeli de bilir ki DEM’in 57 milletvekili Meclis’e, paraşütle gelmemiştir. Onlar da MHP’lilerin çıktığı sandıktan çıkarak gelmiştir.

Bahçeli’nin kafasındaki sorun, DEM milletvekillerini Meclis’e gönderen halk iradesi iledir. DEM’e oy veren 6 milyon kadar seçmen vardır. Onların aileleri de vardır.

Millet ve Türkiye üzerine Bahçeli’den çok farklı tahayyüller içinde olan başka milyonlar da vardır. Belki halen ortağı bulunduğu Cumhur İttifakının büyük parçası Ak Parti içinde Devlet Bahçeli le asla yolları buluşmayacak milletvekilleri ve kitleler de mevcuttur. Ya onlar da Bahçeli’nin üzerini çizer ve 'MHP milletvekillerine ve MHP’ye verilen hazine yardımı fuzuli, hepsi istirdat edilip şehit ailelerine verilsin' derse…?

Daha ileri gideyim, kendilerini 'Milliyetçi' olarak tanımlayacak ama Bahçeli ile de düşünceleri - siyaset dilleri- ülke tasavvurları uyuşmayacak pek çok grup da var.

Sinan Ateş cinayetinde MHP’nin ve Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavrı onaylamayan 'Ülkücüler'i nereye koyacaksınız?

Bahçeli’nin çıkışlarının bir de Cumhur İttifakı’nı bağlayan – yoksa bağlamayan mı?- bir tarafı var. Bahçeli bu mesajlarının sonunda 'Milliyetçi Hareket Partisinin Cumhur İttifakı ile birlikte bir misyon üstlendiğini 'nin altını çizmekte, böylece kendi anti demokratik ve dışlayıcı öfkesine ortağını ortak etmektedir.

Bahçeli’nin ülke – toplum tasavvuru, bütün iddialarının aksine birleştiriciliği değil, ayrımcılığı beslemekte, bu yönüyle, bölücü örgütün ve onun içerdeki uzantılarının ekmeğine yağ sürmektedir. Böyle bakıldığında Bahçeli’nin maaşı da -kendi mantığı uyarınca- kesilip şehit ailelerine verilse yeridir."

TIKLAYIN-Devlet Bahçeli Ahmet Şık'ı ve DEM partiyi hedef aldı: "Maaşları kesilerek, şehit ailelerine aktarılsın"