Dünya Basınında Bugün

Kate Middleton'dan 'iyileşme' videosu; gözler Trump-Harris münazarasında; SYRIZA başsız kaldı | Dünya Basınında Bugün

10 Eylül 2024 09:32

T24 Dış Haberler

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisini tamamladığını ve “yapabildiği zaman” görevine dönmeyi dört gözle beklediğini “rahatlayarak” açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde yaşayanlar, İsrail'in 20 yıldır bölgede yürüttüğü en uzun ve en ölümcül askeri operasyonun ardından normale dönme mücadelesi veriyor. ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump ile Demokrat adayı Kamala Harris, Philadelphia'da karşı karşıya gelecek ve bu karşılaşma, Harris'in Demokrat aday olarak Başkan Joe Biden'ın yerine geçmesinden bu yana kampanyanın en büyük anını oluşturacak. Filistin güvenlik güçleri, pazartesi günü Nablus'ta düzenlenen anma töreninde Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşını taşıdı. Stefanos Kasselakis'in SYRIZA liderliğinden tarihî bir şekilde azledilmesi sol muhalefet partisini bilinmeyen sulara sürükledi.

10 Eylül 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Times | Prenses Kate, kemoterapi sürecinin sonuna geldiğini açıkladı

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisini tamamladığını ve “yapabildiği zaman” görevine dönmeyi dört gözle beklediğini “rahatlayarak” açıkladı.

42 yaşındaki Kate, duyurusunu, kocası ve çocuklarıyla birlikte rahatladığını gösteren ve sağlık durumu hakkında ulusa bilgi verdiği bir yorumun eşlik ettiği üç dakikalık şık bir videoyla yaptı.

Kate, videoda şu ifadeleri kullandı: 

“Son dokuz ay bizim için bir aile olarak inanılmaz derecede zor geçti. Bildiğiniz gibi hayat bir anda değişebiliyor ve fırtınalı sularda yol almanın bir yolunu bulmak zorunda kaldık"


The Guardian | Batı Şeria: Yaralarla dolu bir şehirde, İsrail'in baskını uzun bir nefreti harekete geçirdi

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde yaşayanlar, İsrail'in 20 yıldır bölgede yürüttüğü en uzun ve en ölümcül askeri operasyonun ardından normale dönme mücadelesi veriyor.

Çalışma haftasının başlangıcı olan pazar günü, yolların onarılmasının ardından yaklaşık iki hafta sonra ilk kez şehir merkezinde trafik yine tıkandı; şehir yavaş yavaş canlanırken sokak satıcıları şeftali ve sezonun ilk narlarını sattı.


The Wall Street Journal | Harris ve Trump münazarada çarpışmaya hazırlanıyor

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump ile Demokrat adayı Kamala Harris, Philadelphia'da karşı karşıya gelecek ve bu karşılaşma, Harris'in Demokrat aday olarak Başkan Joe Biden'ın yerine geçmesinden bu yana kampanyanın en büyük anını oluşturacak.

ABC'nin ev sahipliğini yapacağı münazaranın on milyonlarca televizyon izleyicisini çekmesi bekleniyor ve münazara, bazı çekişmeli eyaletlerde oy pusulalarının dağıtıldığı ve anketlerin iki rakibin sıkı bir yarışa girdiğini gösterdiği bir döneme denk geliyor. 


The Washington Post | Filistinliler Batı Şeria'da öldürülen Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi onurlandırdı

Filistin güvenlik güçleri, pazartesi günü Nablus'ta düzenlenen anma töreninde Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşını taşıdı.

Eygi, Batı Şeria'daki yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protesto gösterisinde İsrail güçleri tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ürdün ile kara sınır kapısının kapatılması, Eygi'nin cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesi çabalarını zorlaştırdı.


eKathimerini | Kasselakis liderlikten azledildi; SYRIZA'da zor günler

Stefanos Kasselakis'in SYRIZA liderliğinden tarihî bir şekilde azledilmesi sol muhalefet partisini bilinmeyen sulara sürükledi. SYRIZA üst üste ikinci kez başsız kaldı. Parti bütçe savaşına giremeyecek. 

Kasselakis'in görevden alınmasına eski müttefiki Pavlos Polakis'in kendisine meydan okuma kararı yol açtı.