Gündem

Kavukçu'dan Altaylı'ya: Galatasaray'la bağınızı kişisel rahatsızlıklarınızla sonlandırmak istemeniz kendi takdiriniz

Kavukçu, yaptığı açıklamada Altaylı'nın kişisel nedenlerden tepki gösterdiğini ifade etti

13 Temmuz 2024 19:54

Fatih Altaylı, Abdullah Kavukçu'nun Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyeliğine atanmasın tepki göstermişti. Abdullah Kavukçu, konuya ilişkin sessizliğini bozdu. Altaylı, Kavukçu'nun yönetim kurulu üyeliğine atanmasına "44 yıldır üye olduğum kulübüm adına büyük utanç duymama neden oldu" ifadeleri ile tepki göstermişti. Kavukçu, Altaylı'ya yanıt olarak, "Galatasaraylı kardeşlerimle birlikte size ağır gelen yükü biz taşımaya hazırız" dedi.

Fatih Altaylı, Kavukçu'nun Galatasaray'a yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına,"Abdullah Kavukçu isimli şahsın, Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyeliğine atanması 44 yıldır üye olduğum kulübüm adına büyük utanç duymama neden oldu. Kamu kaynaklarına el uzatması ile ilgili defalarca hakkında yazı yazdığım sporla alakasız ve Galatasaray ‘da görmeye alışık olmadığım bu gibi tipler çok sevdiğim kulübümde yönetici sıfatını kirlettiği ve siyasetin pisliği spora egemen olduğu sürece Galatasaray spor kulübü ile gönül bağımın olmayacağını tüm spor kamuoyu ile paylaşmak istedim" ifadeleriyle tepki göstermişti.

Kavukçu, "Dünya markası haline gelmiş Simit Sarayı’yla ilgili herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair en ufak bir ispatınız varsa sadece Galatasaray Sportif AŞ’deki görevimden değil, üyelikten de istifa edeceğimi bildirmek isterim." dedi.

Kavukçu'nun Altaylı'ya tepki gösterdiği açıklaması şu şekilde:

"Sayın Fatih Altaylı,
Galatasaray Sportif A.Ş'deki yeni yönetim kurulu üyeliğimle ilgili açıklamalarınızı büyük bir şaşkınlıkla okudum.

Demokrasi ve tarafsızlık ilkesinden ödün vermeyen ve taraftarından sizin dahil olduğunuz üyelerine kadar herkesin gönül bağı ile çıkarsız, karşılıksız bağlı olduğu Galatasaray'la bağınızı kişisel rahatsızlıklarınızla sonlandırmak istemeniz kendi takdirinizdir.

Galatasaray bir halatı hep birlikte çekenlerin takımıdır, size halatı çekmek zor geliyorsa; camiamızdan bu yola karşılıksız gönül veren Galatasaraylı kardeşlerimle birlikte size ağır gelen yükü biz taşımaya hazırız. Nitekim bu nedenledir ki; yeni görevimden büyük bir heyecan duyuyorum.

Türkiye'nin dünyaya açılan ve sayısız başarı hikayesine konu olan şirketimiz Simit Sarayı hakkında bir süredir yazılarınızda da bahsettiğiniz imalı söylemleriniz, gerçeklikten son derece uzaktır. Sizin de web sitenizde belirttiğiniz üzere, sadece ''kişisel gözlemlerinizden'' ibarettir. 42 yıllık gazetecilik deneyiminizle ve bu mesleğin etik ilkeleriyle bağdaşmayan iddialarınız, her gün bir milyondan fazla kişiye dokunan halka açık şirketimiz hakkındaki mesnetsiz yakıştırmalarınızı asla kabul etmiyorum.

Benimle ve artık bir dünya markası haline gelmiş Simit Sarayı’yla ilgili herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair en ufak bir ispatınız varsa sadece Galatasaray Sportif AŞ’deki görevimden değil, üyelikten de istifa edeceğimi bildirmek isterim.

Türkiye'nin aydınlık yüzü olan Galatasarayımızda ''görmeye alışık olduğunuz tip'' yakıştırmasını da tüm sınıfsal ve siyasi tutumunuzdan uzak tutarak ve şahsi çıkarlarınızı göz ardı ederek daha net idrak edebilmeniz için de kulübümüzde daha çok zaman geçirmenizi dilerim."