Politika

Kayyım dönemi Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmışlardı; şimdi de Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirildiler

28 Haziran 2024 07:18

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde (HBB), tartışmalı atamalar gündemde. CHP'den AKP'ye geçişin ardından, Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör ataması ile görevlendirilen Uğur Kandemir, Abdulbasit Körük ve Bahattin Toptaş, şimdi de HBB'de önemli pozisyonlara getirildi. Uğur Kandemir genel sekreter yardımcısı, Abdulbasit Körük yazı işleri ve kararlar daire başkanı, Bahattin Toptaş ise insan kaynakları ve eğitim daire başkanı olarak atandı. Üç isimde Kadir Topbaş döneminde yine eş zamanlı olarak İBB'ye atanmışlardı.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın aktardığına göre, bu isimler, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) üyesi olarak tanınıyor; bu dernek siyasal İslamcılığa yakınlığı ile biliniyor.

"Siyasi olarak atandılar"

Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi Örgütlenme Sekreteri Şenol Solum, atamaların uzmanlık alanlarına uygun olup olmadığını sorgulayarak, bu kişilerin önce İSKİ'de görev alıp sonra üniversite ve şimdi de belediyede önemli görevlere getirilmelerinin şaşkınlık yarattığını belirtti. Solum, bu atamaların siyasi bağlantıları ve sadakat üzerinden yapıldığına dair endişelerini dile getirdi.