Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Özel'e: Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

24 Nisan 2024 19:36

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu bıraktığı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la planladığı görüşmenin konuşulduğu şu günlerde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!” diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Özel, dün TBMM’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmiş, ardından Sözcü’den İpek Özbey’e açıklamada bulunan Özel, “Muhalefetin en sertini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın ama nezaketi ve müzakereyi terk etmeyeceğiz” demişti.

Kılıçdaroğlu, vatandaşın çektiği geçim sıkıntısından bahsettiği paylaşımında, Adnan Yücel'in "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiirinden bir dize paylaştı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, Milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, Milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, Milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu, Milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, İcra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..! Sayın Adnan Yücel'in şiirinde de dediği gibi; ‘Saraylar saltanatlar çöker kan susar birgün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler... ‘”


TIKLAYIN - Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Randevu talebi gelmedi; yenilikçi ve özgürlükçü anayasa konusunda CHP’nin destek vereceği inancındayım