Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan "Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelim telefonu” iddiasına ilişkin açıklama

İmamoğlu cenahı, Kılıçdaroğlu ile yemek iddiası için "Delinin biri kuyuya taş attı" dedi

27 Haziran 2024 08:38

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP genel başkan adayı olarak Özgür Özel’in karşısına çıkmasını destekleyeceğine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdiği iddiasını yalanladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP'de yönetici olarak görev yapan bir ismin eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Özgür Özel'in yerine Ekrem İmamoğlu'nu getirelim" önerisinde bulunduğunu iddia etmişti.

TIKLAYIN - Kulis: CHP'li bir yönetici Kılıçdaroğlu ile görüşüp "Özel'in yerine İmamoğlu'nu getirelim" dedi ve destek istedi

Erkin’in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, “Bu tartışmaların içine girmek istemiyorum Aytunç Bey. Evet, Ekrem Bey’le bayramda konuştuk ve bayramlaştık. O kadardı. Bu kulisler nereden ve nasıl çıkıyor anlamakta güçlük çekiyorum” açıklamasında bulundu.

Erkin'in aktardığına göre, İmamoğlu cenahı da, “26 Haziran’da bir yemek var diye uydurdular. Delinin biri kuyuya taş attı ve tartışma yaşanıyor. Bir de İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ittifakı diye bir şey uydurdular. Şurası çok net: İmamoğlu, İBB Başkanı; Özgür Özel de genel başkan ve bu böyle devam eder. Deli saçması bunlar" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin açıklama