Gündem

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yemeği neden bu kadar konuşuluyor?

İmamoğlu- Kılıçdaroğlu

30 Haziran 2024 08:44

Haftalardır CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ne zaman bir araya geleceği gündemden düşmüyor. Konuyu "ilginç" olarak niteleyen İmamoğlu'na yakın kaynaklar değerlendirmelerde bulundu.

Bir süredir siyasi gündemden düşmeyen "Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu" yemeğine ilişkin İmamoğlu'na yakın bir kaynaklar değerlendirmelerde bulundu.

Duvar'ın aktardığına göre; İmamoğlu’na yakın kaynaklar bir yemeğin bu kadar tartışılmasının "çok ilginç" olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun uzun yıllar birlikte çalıştığını, yeni dönemde de Türkiye’ye ilişkin danışma-dayanışma içerikli görüşmeler yapılmasının doğal olacağını belirten kaynaklar, "Haftalardır konuşulan bu tablodan Kılıçdaroğlu da rahatsız oluyordur. CHP’nin işleyen bir mekanizması, saygıdeğer bir genel başkanı var. Ülkenin birçok gündemi, yapılacak çok işi var. Bu temaslar da uygun zamanlar bulunduğunda gerçekleşecektir" diyor.

"Özel'in görev onayı 10 puan arttı"

Öte yandan CHP'de 7 aydır Genel Başkanlık görevini sürdüren Özgür Özel'in popülaritesinin arttığı konuşuluyor.

Duvar'a konuşan bir MYK üyesi, Özel'in "görev onayı" araştırmalarında sürekli bir yükseliş eğiliminde olduğunu belirterek, "Özel’in görev onayı kurultaydan bu yana 10 puan arttı. Yerel seçimlerde elde edilen başarı bunda etkili. Son 2 ay içinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler de Özel’in liderlik özelliğini pekiştirdi” dedi.