Ekonomi

Kira vergisini artıracak yeni düzenleme taslaktan çıkarıldı

11 Haziran 2024 07:16

AKP’li milletvekillerinin haziran ayı başında TBMM’ye getirmeye hazırlandığı vergi reformu taslağında, evini düşük bedelle kiraya veren ev sahiplerinin daha düşük Gelir Vergisi ödemelerini sağlayan istisnayı kaldırma kararından geri dönüldüğü ifade ediliyor.

Madde yasalaşsa özellikle tek evini kiraya verip geçimini oradan sağlayan ev sahiplerinin vergisi olağanüstü artacak, dolaylı olarak kiralara da zam gelecekti. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, düzenleme, AKP içerisinde de büyük rahatsızlık yarattı. Artan tepkiler üzerine istisnanın kaldırılmasını öngören madde, taslak metinden çıkarıldı.

Ev sahiplerinin kira gelirinin 33 bin liraya kadar olan kısmına vergi istisnası uygulanıyor. Bu tutar her yıl yeniden artırılıyor. 2023’te elde ettiği kira geliri 33 bin liranın altında kalanlar istisna sayesinde hiç vergi ödemedi. Daha yüksek kira geliri elde edenler de 33 bin TL düştükten sonra kalan gelirleri üzerinden vergi ödedi. Vergi reformu yasa taslağına işte bu istisnanın tamamen yürürlükten kaldırılması için madde konmuştu.

TIKLAYIN - Kira vergisini artıracak yeni düzenleme yolda