Gündem

Komşularının önerisiyle DNA testi yaptırdı: Üç çocuğumdan ikisi benden değilmiş

19 Haziran 2024 18:27

Konyalı Hüseyin A.’nın (42) 17 yıllık evliliğini anlaşmalı boşanmayla noktaladıktan sonra yaptırdığı DNA testinde üç çocuğundan ikisinin biyolojik babası olmadığının ortaya çıkmasıyla açtığı soy bağı reddi davası sonuçlandı. Mahkeme Hüseyin A.’nın kızları H.A. ile E.A.’nın soy bağının reddine karar verdi.

10Haber’de yer alan habere göre, Hüseyin A. “Bu çocukların geleceğinden endişe duyduğumdan dolayı devlet korumasına alınması için CİMER’e ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurdum. Ancak sonuç alamadım. Devletimizin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum” dedi.

Komşularının önerisiyle DNA testi yaptırdı

Antalya’da bir otelin mutfağında çalışan Hüseyin A. 17 yıldır evli olduğu eşi üç çocuk annesi Ş.T. (33) ile geçen yıl ekim ayında anlaşmalı olarak boşandı. Boşanmanın ardından komşularının çocuklar için DNA testi yaptırmasını önermesi üzerine avukatı aracılığıyla Antalya 13’üncü Aile Mahkemesi’ne babalık davası açtı. Mahkeme E.A. (15), H.A. (12) ve E.A.’nın (9) DNA testlerinin yapılması için Antalya Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan inceleme istedi.

Çocuklardan alınan örnekleri inceleyen biyoloji ihtisas dairesi DNA profil karşılaştırması sonucunu şubat ayında mahkemeye gönderdi. Sonuçlara göre Hüseyin A.’nın oğlu E.A.’nın yüzde 99,99 ihtimalle biyolojik babası olduğu tespit edildi. Hüseyin A.’nın kızları H.A. ile E.A. için ise biyolojik babalık sonucu farklı çıktı.

Mahkeme soy bağının reddine karar verdi

DNA test sonuçlarına göre çocuklarından ikisinin biyolojik babası olmadığının ortaya çıkmasıyla Hüseyin A.’nın açtığı soy bağı reddi davası da sonuçlandı. Mahkeme Hüseyin A.’nın kızları H.A. ile E.A.’nın soy bağının reddine karar verdi.

DNA testiyle çocuklarından ikisinin kendisinden olmadığını belirten Hüseyin A. “Geleceklerinden endişe duyduğum için çocukların devlet korumasına alınması için CİMER’e ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuru yaptım. Ancak sonuç alamadım. Bu çocuklara 13 yıl babalık yaptım. Karşı taraf ilgilenmiyor. Devletimizin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum” diye konuştu.