Ekonomi

Konkordato sürecindeki 9 AVM'nin borcu 28 milyar lira

03 Haziran 2024 06:26

Uzun bir süredir geçirdiği konkordato süreci ve gelecekteki akıbeti ile gündeme gelen arasında Forum İstanbul ve Marmara Forum’un da yer aldığı 9 AVM için "borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor" açıklaması geldi.

Almanya’da ikamet eden Türk İşadamı Mehmet Gezer’e satılan ve geçen haftalarda mahkeme kararı ile konkordato süreci başlayan AVM’lerle ilgili Perakende Günleri 2024’te açıklamalarda bulunan Multi Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Acar ve Mehmet Gezer’in oğlu Furkan Gezer, konkordatoda üçüncü aşamaya gelindiğini açıkladı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; yıllık 83 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını ve borçlarını çevirebilecek duruma geldiğini söyleyen Furkan Gezer, "AVM’lerimiz yıllık 83 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Finansal durumu da düzeliyor. Kurda yaşanan stabil durum ve artan ziyaretçi sayıları nedeni ile AVM’lerimiz kendilerini çevirecek duruma geldi. Borç yapılandırması konusunda da mahkeme pozitif bir süreçte ilerliyor. Biz Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Değil AVM satmak, iflas etmek yeni AVM satın almayı planlıyoruz" diye konuştu.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi; Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan ve aynı isimle anılan şirketler için toplam 28 milyar TL borcu yüzünden konkordato kararı almış ve bir yıllık kesin süre vermişti.