Politika

Akşener'in Erdoğan'la görüşmesi İYİ Parti'yi karıştırdı: Rantçı tek adam düzenine karşı kurulan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecek

Koray Aydın, görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma algısının kabulü" anlamına geleceğini söyledi

06 Haziran 2024 19:43

İYİ Partili Koray Aydın, eski lider Meral Akşener'in yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini eleştirerek, görüşmenin içeriğini açıklamaya davet etti. Aydın, "Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. "İYİ Parti, AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi. Partinin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir" dedi.

İYİ Ankara Milletvekili Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, dolayısıyla parti üyesi"

Görüşmenin üzerinden bir gün geçtiğini ancak Erdoğan ve Akşener'in görüşmeyle ilgili açıklama yapmadığını belirten Koray Aydın, "Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan duyuru ile öğrendi. Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener’in ziyaretini 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır. Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir" dedi.

"Tatminkar bir açıklama yapılmaz ise milyonların vicdanını kanatacak"

"Konuyla ilgili tek açıklama, Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu’nun görüşmeden saatler sonra katıldığı bir televizyon programında konunun sorulması üzerine yaptığı kısa değerlendirme oldu" diyen Aydın, "Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin 'bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz' mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma algısının kabulü" anlamına geleceğini söyleyen Koray Aydın, şöyle devam etti:

"Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması düşündürücü"

"Şayet görüşme içeriği hiç bir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise 'Saray'a yanaşma veya iktidarla anlaşma' algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. En önemli kuruluş amaçlarından birisi AK Parti iktidarının antidemokratik, rantçı, milleti fakirleştiren ve devletin içini boşaltan siyasetine karşı durmak ve tek adam düzenine karşı çıkmak olan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir."

"İYİ Parti, AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi"

"Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkum edilenlerin hakkını ve hukukunu savunmak için AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olan İYİ Parti’nin mensuplarının gözünde ve gönlünde, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir.

Bu bağlamda Sayın Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum."