Gündem

Korkusuz yazarı: Bahçeli, Erdoğan’ı bir anlamda köşeye sıkıştıran “Suriye çıkışı” ile partisine yeni bir alan açmaya çalışıyor

30 Mayıs 2024 09:17

Korkusuz yazarı Can Ataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki “Türkiye Cumhuriyeti, Suriye yönetimiyle karşılıklı anlayış ve uzlaşma vasatında el ele vererek, yani Ankara ile Şam arasında işbirliği köprüsü inşa edilerek terör örgütünün işgal ve istila ettiği alanları demokratik vasıtalarla ihata teşebbüsüne katiyen müsaade edilmemelidir” sözleriyle AKP’yi köşeye sıkıştırdığını yazdı.

Ataklı, “Bahçeli tamamen Amerika’nın kontrolünde bir devlet kurmaya hazırlanan PYD yapılanmasına karşı Suriye ile ortak bir askeri operasyon öneriyor. Bu çok önemli bir çıkıştır. Üstelik aynı gün yapılan MGK toplantısında da Amerikan destekli PYD yapılanmasından duyulan rahatsızlık da dile getirildi. AKP iktidarının Amerika’ya rağmen PYD’ye yönelik bir askeri operasyonu üstelik Suriye ile ortaklaşa yapması mümkün mü? Çok zor görünüyor” diye yazdı.

AKP’nin 31 Mart  yerel seçimlerinde güçlü kalelerini kaybettiğini belirten Ataklı, “Bahçeli’nin ‘Esad’la anlaşalım, askeri operasyonla PYD’nin kökünü kazıyalım’ talebi hayata geçmese bile o hava yaratılarak bir kurtuluş kapısı aranmak istenebilir” ifadelerini kullandı.

Ataklı, “Gözlediğim kadarıyla Ankara’da çok çetin bir mücadele yapılıyor. Bahçeli hem iktidardan kopmamak hem de Sinan Ateş cinayetinin şokunu atlatmak için Erdoğan’ı bir anlamda köşeye sıkıştıran ‘Suriye çıkışı’ ile partisine yeni bir alan açmaya çalışıyor” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Bahçeli: 11 Haziran’da yapılacağı duyurulan sözde seçimlerinin senaristi ABD, figüranları teröristlerdir