Politika

Kremlin Sözcüsü duyurdu: Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Putin'le görüşecek

Ankara da görüşmeyi onayladı

11 Haziran 2024 12:34

T24 Haber Merkezi

BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen BRICS+ oturumuna katılmak üzere Rusya'da bulunan Dışişleri Bakan Hakan Fidan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus lider Putin'in bugün Bakan Fidan'ı kabul edeceğini açıkladı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceğini bildirdi. Ankara da görüşmeyi onayladı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Nijniy Novgorod kentinde yapılacak BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Rusya’da temaslarını sürdürüyor.

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Fidan bugün Nijniy Novgorod'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda görüşmeden fotoğraflar paylaşıldı. 

İkili ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Fidan'ın Türkiye açısından önemli olan ekonomik konuların gündeme getirdiği öğrenildi. Görüşmede Gazze'deki son durum da değerlendirildi.

Fidan ayrıca Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodríguez Parrilla ile de bir araya geldi. 

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin ile görüştü

Bakan Fidan dün de Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile görüşmüştü. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Şoygu ile görüşmede; Suriye, Gazze’deki durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ve Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığını duyurmuştu.